AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Vanhan vuoden muistot poltetaan kekripukin mukana 28.11. Lammassaaressa

Vuoden 2013 valofestivaalilta tuttu kekripukki tekee paluun! Polttajaisia vietetään lauantaina 28.11.2015 klo 16.00. Pimeän laskeutuessa Lammassaaren ylle, rummun kaukainen kumina kutsuu kekripukin ympärille eriskummallisia hahmoja. Ohjelmasta vastaavat nuorten taidepaja Veeran Verstas, Liekkiryhmä Tulikukka, Rytmiryhmä Uh ja Ah sekä tanssitaiteilija Jarkko Lehmus.


Osallistu tapahtumaan: jätä jäähyväiset vanhalle vuodelle

Kekripukki on tavattavissa Lammassaaressa lauantaina klo 14.00 alkaen. Sitä voi käydä taputtelemassa ja siitä voi ottaa yhteiskuvia, tunnisteet #kekrie ja #valoaoulu. Ennen kekripukin polttoa jokaisen on myös mahdollisuus jättää jäähyväiset vanhalle vuodelle klo 14.00-15.30. Kekripukin luota löytyy tuohenpaloja, joista kävijä voi valita yhden ja siirtää omista ajatuksistaan tuoheen muiston, jolle haluaa antaa jäähyväiset. Tuohikiehkura sujautetaan sen jälkeen kekripukkiin, jossa se toimii myös koristeellisena sytykkeenä.

Tapahtumaan voi halutessaan pukeutua kekriasuun tai naamioon. Ennen ajateltiin, että kekrinä maailma oli nurinkurin. Miehet saattoivat pukeutua naisen vaatteisiin ja päinvastoin, osa puolestaan käänsi turkin tai takin nurinpäin. Linkki tulostettavaan kekrinaamioon:http://www.kekri.fi/oppilaalle/oppilaalle-alakoulu/oppilaalle-naamari


Valoa Oulu! -valofestivaali huipentuu kekripukin polttoon

Kekripukki on osa Valoa Oulu! -valofestivaalin tapahtumia. Kekripukki on rakennettu yhteistyössä nuorten taidepaja Veeran Verstaan ja Oulun kaupungin nuorten pajakeskuksen Puutyöpajan kanssa. Tapahtuman tuottaa Niina Jortikka, joka on saanut teokseen rahoitusta Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahastosta sekä Oulun kaupungilta.


Lisätietoja:

Kekripukki palaa!, tuottaja Niina Jortikka, p. 040 591 6092

Valoa Oulu! -valofestivaali, vastaava tuottaja Anna Lanas, p. 044 317 1282

Kekripukki ja tapahtuman tarkka aikataulu Facebookissa nimellä Kekripukki palaa!
https://www.facebook.com/events/430489943800958/

Koko Valoa Oulu! -valofestivaalin ohjelma: http://www.ouka.fi/oulu/valoa/ohjelma

Jakolinkki