Ajankohtaista

< Takaisin

Yleisöluennot jatkuvat Oulu-opistossa

Oulu-opiston ilmaiset yleisöluennot alkavat keskiviikkona 15.1. klo 18, jolloin on tarjolla kaksi eri luentoa. Historialuentosarjan käynnistää FT Ilona Pajarin luento suomalaisen hautaamisen historiasta. KM Eija Keränen luennoi ikääntyvistä ihmisistä ja vanhushuollon tilasta. Tammikuun 22. päivänä pukusuunnittelija, lavastaja Pirjo Valinen luennoi paperista valmistetuista näyttämöpuvuista ja salaperäisestä kahinasta (kuva: Pirjo Valinen).

Helmikuun (6.2.) alussa vanhojen karttojen asiantuntia Anna-Maija Pietilä-Ventelä jatkaa syksyllä aloittamaansa luentosarjaa luennoimalla tutkimusmatkailija A.E. Nordenskiöldin karttakokoelman kulttuurihistoriallisesta merkityksestä. Historialuentosarjaa jatkaa FM Essi Jouhki teinikuntatoiminnasta (12.2.), kirjailija professori Panu Rajala Ilmari Kiannosta – Suomussalmen sulttaanista (18.3.) ja FM Lauri Moilanen suisidaalimurhista Pohjois-Pohjanmaan alioikeuksissa 1700-vuvulla (15.4.).

KM Eija Keränen jatkaa kevätkaudella luennoimalla suomalaisesta hyvinvoinnista 19.2. ja 25.3.

Oulu-opisto järjestää historialuentosarjan yhteistyössä Oulun Historiaseura ry:n kanssa.

Yleisöluennot ovat siis ilmaisia ja ne pidetään Pohjankartanossa (Leevi Madetojan katu 1) ja ne löytyvät myös  Oulu-opiston tapahtumakalenterista.

Jakolinkki

>> Tapahtumakaupunki Oulu soittolista

Oulun seudun tapahtumatarjontaan pääsee tutustumaan sanomalehti Kalevan tapahtumakalenterissa www.kaleva.fi/tapahtumat.

Tapahtumatarjonta löytyy myös Oulun matkailun tapahtumakalenterista VisitOulu.fi-sivustolta.

Tapahtumia pääsee lisäämään Kalevan kalenterin kautta (www.kaleva.fi/tapahtumat). Tapahtuman lisääjän tulee rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Lisätty tapahtuma näkyy sekä Kalevan että Oulun matkailun kalentereissa ja Kalevan toimitus voi käyttää tapahtumaa myös painetun lehden menopalstalla.

Tapahtumat