Tekstin koko A- A+

Selvitykset ja tutkimukset Selvitykset ja tutkimukset

Tapahtumien Oulu
Tapahtumien vaikuttavuus ja tapahtumiin liittyvä yritystoiminta Oulussa

Oulun kaupungin tapahtumat, kumppanuudet ja kaupunkikulttuuri –tiimi selvitti vuonna 2015 oululaisen tapahtumakentän kokoa ja taloudellisia vaikutuksia. 

Lue koko tutkimus tästä.
 

ROCK, RA(U)HA JA RAKKAUS
Festivaalibarometri 2014 ja katsaus tapahtumien muuttuvaan toimintaympäristöön

Valtakunnallinen Johde II-hanke on tuottanut tietoa tapahtuma- ja festivaalikentällä tapahtuvasta rakenteellisesta muutoksesta sekä vahvistanut tapahtuma- ja festivaalikentällä toimivien ammattilaisten verkostoa valtakunnallisella tasolla. Projektissa on kehitetty ja toteutettu tapahtumaklusterin muutos/tulevaisuustyöpajoja suunnaten ne tapahtumatuotannossa toimiville julkisen-, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoille. Hankkeen päätoteuttajana on toiminut Taideyliopiston aikuiskoulutus ja osatoteuttajana Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö. Oulun kaupunki on ollut mukana Johde II –hankkeen ohjausryhmän jäsenenä.

Lue hankkeen loppujulkaisu tästä.
 

Tapahtumien kävijäkyselyt 2013
kävijöiden rahankäyttö Qstockissa, Jalometallissa ja Ilmakitaransoiton MM-kisoissa

Tutkimuksessa selvitettiin kolmen kesätapahtuman kävijöiden keskuudessa heidän rahankäyttöään. Tutkittavat kesätapahtumat olivat: Qstock, Jalometalli ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Tutkimus tehtiin Music Finland ry:n ja Oulun kaupungin toimeksiannosta.

Lue koko tutkimus tästä.

 

Oulu sykkimään
Luovan kaupungin kaava

Elävä kaupunkikulttuuri –avainsana tulevaisuuteen
Charles Landry on legenda, joka lukeutuu maailman johtaviin luovan kaupungin ja kaupunkikulttuurin asiantuntijoihin. Hän auttaa kaupunkeja näkemään niiden omat vahvuudet ja mahdollisuudet, joilla tulevaisuutta rakennetaan. Oulussa Charles Landry toteutti projektinsa keväällä 2011. Keskeinen teema on ollut pohtia Uuden Oulun vetovoimaisuutta kaupunkien välisessä maailmanlaajuisessa kilpailussa.

Lue koko raportti tästä.