Tapahtumat

< Takaisin

Keskiviikon kirjailija: Aino Kukkonen

Aika: ke 18.4.2018 18:00 - 19:00
Paikka: Pääkirjasto, maakuntakokoelmahuone (3. krs), Kaarlenväylä 3, Oulu

Opettaja ja tutkija (FM, maantiede) Aino Kukkonen saapuu kertomaan toimittamastaan runoteoksesta Mikko Hakon valitut runot. Jäätyään eläkkeelle hän on muuttanut takaisin Ouluun ja harrastaa mm. sukututkimusta.

Kukkonen kiinnostui äitinsä kertomuksista lapsuus- ja nuoruusvuosistaan Oulunsalossa. Tieto isoisänsä Mikko Hakon oululaislehdissä julkaistusta runotuotannosta herätti hänen uteliaisuutensa. Oulun palattuaan hänellä oli hyvä mahdolliuus tutustua runoihin paremmin, jolloin syntyi idea runovalikoiman julkaisemisesta. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi tuntui sopivalta ajankohdalta, koska Hakolla on paljon Suomeen liittyvää  aineistoa itsenäisyyden alkuvuosilta alkaen.  

Mikko Hakko (1884–1946) oli laihialaislähtöinen, Oulun seudulla vaikuttanut monitoimimies: hän toimi kiertokoulunopettajana, poliisina, maanviljelijänä ja aktiivisena kunnallismiehenä.  Oululaislehtien lisäksi hänen runojaan julkaistiin myös valtakunnallisessa Alkuopetus-lehdessä.  Osa tuotannosta on taltioitu  Kansallisarkiston Oulun toimipisteeseen.

Aino Kukkonen on julkaissut historiikin Mikko Hakosta Oulun sukututkija -lehdessä 2/2017. Naisten Ääni -verkkosivustolla on pienoiselämäkerrat Mikon puolisosta Maria Elisasta sekä tyttäristä Mirjasta ja Ellistä (myöh Tervo).

http://www.naistenaani.fi/maria-elisa-hakko-torpantytto-kasityoopettaja-ja-kunnallisaktiivin-puoliso/

http://www.naistenaani.fi/mirja-hakko-kasvu-toimittajan-ammattiin/

http://www.naistenaani.fi/elli-tervo-huoleton-lapsuus-sota-ajan-nuoruus/
 

Tilaisuus on avoin kaikille, tervetuloa!

 

 

       

Kopioi tapahtuman jakolinkki