Tapahtumat

< Takaisin

Toni Ahon kirjanjulkistamistilaisuus

Aika: la 13.10.2018 14:30 - 15:30
Paikka: Pääkirjasto, Tapahtumatila Laituri (1. krs), Kaarlenväylä 3, Oulu

Toni Aho on oululainen ihotautilääkäri ja kirjailija, joka aloitti kehutun Milla Vartiainen -dekkarisarjan viime vuonna. Hänen innoittajiaan ovat sairaalajännäreiden mestarit Robin Cook, Tess Gerritsen sekä Michael Palmer, mutta on hän myös stephenkinginsä ja lizamarklundinsa lukenut. Dekkareissaan hän käsittelee terveydenhuollon ajankohtaisia uhkakuvia ja kipukohtia, kuten hoitohenkilökuntaan kätkeytyviä tappajia, armomurhaa tai tietoturvan väärinkäyttöä. Kaikki tämä viihdyttävässä ja otteensa pitävässä paketissa.

Ahon neljännessä julkaistussa romaanissa, Organuksessa, akuuttilääkäriksi erikoistuva Milla Vartiainen saa potilaakseen teinitytön, jonka mystisesti kadonnut sukulainen herättää myös Millan mielenkiinnon. Kuka surmaa nuoria aikuisia ja miksi? Onko kyse sarjamurhaajasta vai järjestäytyneestä rikollisuudesta? Ja miten selvittää uhrien henkilöllisyys, jonka peittämiseksi tekijä on nähnyt niin poikkeuksellista vaivaa?

Samanaikaisesti Ouluun rakennetaan maailmanlaajuista biopankkia, jonka valmistuminen tulee avaamaan ainutlaatuisia mahdollisuuksia niin lääketeollisuudelle kuin terveydenhuollolle.

Äkkiä Milla saa huomata, että terveys- ja some-tietojen keskittämiseen perustuva uusi uljas maailma sisältää yllättävän uhkakuvan, jonka kaivelu asettaa sekä hänen omansa että myös hänen lähteistensä hengen vaakalaudalle.

Organus on ajankohtainen ja rautainen trilleri, sekä myös itsenäinen jatko-osa menestyneelle Exitus-sairaalajännärille.

Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Kopioi tapahtuman jakolinkki