Oulun kaupunki peruu toistaiseksi tapahtumat koronaviruksen vuoksi. Lue korona-tiedotteet

Tapahtumat

< Takaisin

Kasvu ja lähtö – hiukset nykytaiteessa

Aika: 11.5. - 15.9.2019
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Hiukset eivät todellakaan ole yhdentekevä asia ihmiselämässä tai taiteessa. Hiukset kuuluvat kehoon, mutta ovat samalla jotain erityistä, erottuvaa ja helposti muokattavaa. Hiukset tai hiuksettomuus määrittelevät keskeisesti ulkonäköä ja hiusten käsittelyyn uhrataan varoja ja aikaa. Kukapa ei olisi unelmoinut peilikuvaa paremmasta. Käsite Bad Hair Day eli huonot hiuspäivät yhdistävät koko ihmiskuntaa.

Kasvu ja lähtö -näyttely sukeltaa hiusten takkuiseen, outoon, ristiriitaiseen, hauraaseen, nostalgiseen, humoristiseen ja aistilliseen maailmaan. Käsillä on aihe, johon meillä kaikilla on intiimi ja arkinen suhde. Näyttely on reilusti yhden asian juttu, mutta tuolla asialla on monet kasvot ja päivitetty look. Tiedossa on elämyksellinen – ja ehkä myös terapeuttinen näyttelykokemus.

Oulun taidemuseon ja Pohjois-Pohjanmaan museon yhteistyönä syntyneessä kokonaisuudessa on mukana myös hiuksiin liittyvää historiallista esineistöä, mm. hiuskoruja ja -koristeita, kampausvaatteita ja täikampoja Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmista.

Näyttelyn verkkosivut.

 

Kuva ylhäällä: Raakel Kuukka, Huiskis, pigmenttivedos, diasec, ed. 2/5, Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma, 2011. Kuva: Arto Liiti.

Jakolinkki