Oulun kaupunki peruu toistaiseksi tapahtumat koronaviruksen vuoksi. Lue korona-tiedotteet

Tapahtumat

< Takaisin

Uusi kirjallisuusfestivaali: Unkuri & Tiitto: Nuori mies maailmalle lähti

Aika: la 14.9.2019 12:00 - 13:30
Paikka: Pääkirjasto, tapahtumatila Laituri (1. krs), Kaarlenväylä 3, Oulu

Tilaisuus on osa Uutta kirjallisuusfestivaalia 13.-14.9.2019. Tänä vuonna festivaali järjestetään neljättä kertaa. Festivaalin ohjelmisto on myös Facebookissa.

 

Lämminhenkinen ja monitasoinen teos Nuori mies maailmalle lähti tarjoaa näköalapaikan 1960-luvun lopun Suomeen pohjavireenään yhteiskunnalliset ilmiöt. Parikymppinen Heikki Käiväräinen suuntaa kesällä 1968 Kainuusta Helsinkiin tarkoituksenaan aloittaa opiskelut Helsingin yliopistossa ja toimittajan työt opiskelijalehdessä. Teos havainnoi niin kainuulaisen maaseudun kuin urbaanin Helsingin elämää, paikoin puolidokumentaarisesti. Kirjassa kerrotaan myös 1960-luvun lopun Oulusta.​

Paneelikeskustelussa kirjailija Veikko Tiitto ja FM, väitöskirjatutkija Essi Jouhki Oulun yliopistosta pohtivat 60-luvun henkeä ja ilmiöitä Karjasillan seurakunnan kulttuuripastori Juha Vähäkankaan johdolla. Oululainen trubaduuri Markus Pätsi tarjoaa aikakauden musiikillisia tunnelmia.

Oulunsalolainen Veikko Tiitto on ollut aiemmin tekemässä kirjoja muun muassa Irwin Goodmanista ja Jamppa Tuomisesta. Uudessa romaanissa hän on hyödyntänyt lapsuusvuosiensa sukulaisvierailuja Kainuuseen.

Helsinkiläinen Juhana Unkuri on perehtynyt vapaan toimittajan työssään moniin Suomen lähihistorian populaareihin aiheisiin. Helsingin yliopistossa tekemässään gradussa hän käsitteli mm. 1960-luvun lopun kotimaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä.

Oululainen Essi Jouhki on erikoistunut tutkimustyössään nuoruuden ja 60-luvun kokemushistoriaan. Parhaillaan hän viimeistelee tutkimusta teinikuntatoiminnan muistamisesta ja historiasta.

Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

 

 

 

 

Jakolinkki