Oulun kaupunki peruu toistaiseksi tapahtumat koronaviruksen vuoksi. Lue korona-tiedotteet

Tapahtumat

< Takaisin

Liikkujan viikko

Aika: 16.9. - 22.9.2019

Liikkujan viikko 16.-22.9.

Euroopan liikkujan viikko 16.–22.9.
– Arjen matkoista terveyttä ja hyvää mieltä

Viikon slogan on Kävellen eteenpäin!

Kävely on useimmille meistä luontainen tapa liikkua. Ehkä jopa niin luontainen ja arkipäiväinen asia, että sitä harvoin mielletään omaksi kulkutavaksi.

Kuitenkin useimmiten kaikkiin matkoihin liittyy ainakin pieneltä osin kävelyä, oli kyseessä sitten siirtyminen bussipysäkille tai kävely autotallille. Vuoden 2019 Liikkujan viikon teema kannustaakin nyt ilmastoystävälliseen ja terveyttä edistävään kävelyyn. Viikon slogan on Kävellen eteenpäin! Kävely auttaa esimerkiksi ylläpitämään fyysistä kuntoa eri ikäryhmissä, vähentää stressiä ja parantaa elämänlaatua sekä henkistä hyvinvointia.

Viikon aikana olemme myös somessa aiheilla: kävely, joukkoliikenne, pyöräily, ilmasto ja arkiliikunta.

Onko työpaikkasi työmatkaliikkumisen edelläkulkija​?

Oulun kaupunki etsii Oulun seudulta Työmatkaliikkumisen edelläkulkijaa osana vuoden 2019 Liikkujan viikkoa. Oulun seudulla Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus voidaan myöntää työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt kestävää ja hyvinvointia lisäävää työmatka- ja työasiamatkaliikkumista. Työyhteisön koolla ei ole väliä.

Työmatkaliikkumisen edelläkulkijuus voi tarkoittaa esimerkiksi joukkoliikenteen työmatkalippujen käyttöä, hyviä pyöräilyolosuhteita tai toimivaa kimppakyytijärjestelmää. Organisaatio voidaan palkita myös siitä, että kestävä liikkuminen on huomioitu osana henkilöstö- ja ympäristöstrategioita tai organisaatio on toteuttanut liikkumisselvityksiä tai -kyselyitä.

Oulun kaupungin raati valitsee tunnustuksen saajan/saajat. Tunnustuksen saaja saa palkinnoksi Motivan todistuksen paikallistoimijan allekirjoituksilla sekä oikeuden käyttää viestinnässään Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnusta. Viime vuonna tunnustuksen sai Nokia Oyj.

Ilmianna oma työnantajasi 22.9.2019 mennessä palautepalvelun kautta.  Kerro perustelujen kera, miksi työpaikkasi on Työmatkaliikkumisen edelläkulkija. Palkitsemme yhden ilmiantajan Oulun joukkoliikenteen 90 vuorokauden kausilipulla.

Sykkelillä pyöräilet lokakuun loppuun

Kaupunkipyörä on jokaisen Oulussa liikkuvan yhteisessä käytössä oleva polkupyörä. Sykkeli on aina lähellä, ja liikkuminen on helppoa ja ympäristöystävällistä. Pyörien käyttöoikeuden voi ostaa päiväksi, viikoksi tai koko pyöräilykaudeksi. Kaikkiin kausiin sisältyy rajaton määrä puolen tunnin pyörämatkoja. Pienestä lisämaksusta voit reissata pyörällä pidempäänkin, kuitenkin enintään viisi tuntia. Käytön jälkeen pyörä palautetaan pyöräasemalle. Kaupunkipyöräpalvelun käyttäjäksi rekisteröidytään etukäteen palvelun verkkosivulla. Ilman rekisteröitymistä pyöriä ei voi käyttää.

Jakolinkki