Oulun kaupunki peruu toistaiseksi tapahtumat koronaviruksen vuoksi. Lue korona-tiedotteet

Oulun kaupungin tapahtumat

< Takaisin

Oulu Sinfonian konsertti - Kuvia kotimaasta

Aika: to 5.12.2019 19:00 - 20:00
Paikka: Madetojan sali, Oulun Musiikkikeskus, Madetojan sali, Oulun Musiikkikeskus, Leevi Madetojan katu 1-3

Jessica Cottis, kapellimestari

Alexej Gerassimez, lyömäsoittimet

Ohjelma

Kalevi Aho: Sieidi

Jean Sibelius: En saga (Satu), sävelruno op. 9

Jean Sibelius: Finlandia, sävelruno op. 26

Kalevi Ahon tuottoisa, toistakymmentä kantaesitystä sisältävä juhlavuosi huipentuu itsenäisyyspäivän aattona, kun 70-vuotias säveltäjä nousee Sibeliuksen pyhistä pyhimpien teosten rinnalle suosituimmalla teoksellaan Sieidi, joka on konsertto lyömäsoittimille ja orkesterille. Poikkeuksellisen monia lyötäviä soittimia hyödyntävän teoksen nimi on saamea ja tarkoittaa kulttipaikkaa, kuten poikkeuksellisen suurta kiveä tai kokonaista tunturia.

Sieidin solistina soittava lyömäsoitintaiteilija Alexej Gerassimez on muusikkona yhtä monipuolinen kuin soittimensa. Hän on myös säveltäjä, joka liikkuu vaivattomasti eri musiikkilajien välillä jazzista klassiseen. ARD-musiikkikilpailun voittaja on kansainvälisesti kysytty solisti ja aktiivinen kamarimuusikko. Vuodesta 2017 Grassimez on toiminut myös Münchenin musiikkikorkeakoulun lyömäsoitinten professorina ja Birminghamin konservatorion vierailevana opettajana.

Oulu Sinfonia tutustui kapellimestari Jessica Cottisiin reilu vuosi sitten ja monen kansainvälisen orkesterin tavoin, kutsui hänet saman tien uusintavierailulle. Cottis on niitä ihmisiä, jotka tarttuvat elämässään kaikkeen mikä vaikuttaa kiinnostavalta. Hän oli menestyvä urkuri ja pianisti kunnes rannevamma muutti suunnitelmat. Hän ryhtyi opiskelemaan oikeustiedettä ennen paluutaan musiikin pariin kapellimestarin roolissa. Cottis pitää oppimisesta. Hän on innokas perhostutkija ja opiskelee helikopterilentäjäksi. Katso tarkemmat ohjelmatiedot Oulu Sinfonian sivuilta: https://www.oulusinfonia.fi/

Jakolinkki