Jaetut unet – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta

Alkupäivämäärä:
5. lokakuuta 2019, 00:00
Loppupäivämäärä:
26. tammikuuta 2020, 23:59
Sijainti:
Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9
Tapahtumapaikka Oulun taidemuseo

Jaetut unet – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmista -näyttelyssä voi sukeltaa mielikuvien, näkemysten ja kuvitelmien meressä ja hellittää hetkeksi arkitodellisuudesta, joka sekin on toisinaan ”aika surrealistista”.

Oulun taidemuseolla on ilo esitellä kahden näyttelykerroksen laajuudella yksi Suomen merkittävimmistä yksityisistä nykytaidekokoelmista, Helsingissä sijaitseva Heinon taidesäätiön kokoelma, jonka kartuttamisesta vastaavat kauppaneuvos Raimo Heino, rouva Raini Heino ja heidän nuorempi poikansa galleristi, taidehistorioitsija Rauli Heino.

Jaetut unet -näyttely on tuotettu yhteistyössä Heinon taidesäätiön kanssa, mutta Oulun taidemuseo on saanut vapaat kädet näyttelyn sisällön suhteen. Noin sadan teoksen valikoima syntyi siten, että yksittäiset teokset ryhtyivät vetämään puoleensa tiettyjä toisia teoksia ja teosten tunnelmista ja kuvastoista muodostui eräänlainen ”surrealistinen” reitistö ilman, että teokset tai taiteilijat edustaisivat perinteistä surrealismia. Ainoa varsinainen surrealisti koko joukossa on taidemaalari Juhani Linnovaara. Kokonaisuutta yhdistää esittävyys, mikä luo teoksiin näennäistä tuttuutta ja tarttumapintaa, mutta ei tarjoa automaattitulkintoja.

Näyttelyssä on esillä teoksia viideltäkymmeneltä taiteilijalta.

Tutustu näyttelysivuun.

 

Kuva ylhäällä: Petri Hytönen, Kylässä, vesiväri ja mustesuihkutuloste paperille, yksityiskohta, 2005. Kuva: Jussi Tiainen. © Heinon taidesäätiö

Tapahtumakalenteri: Näyttelyt 1 nosto etusivulle