Ajankohtaista

< Takaisin

100 lastenvaatetta tuuletetaan Pohjankartanossa

Tiedote 16.3.2017

100 lastenvaatetta tuuletetaan Pohjankartanossa 12.4. saakka

Oulu-opiston ompeluryhmissä on kuluvana lukuvuonna ommeltu mm. lastenvaatteita. Oulu-opiston ja Suomen juhlavuonna ompeluryhmät ovat laittaneet esille Pohjankartanon koululle ison aulan kattoon ja korkealle vaatteiden tuuletusnäyttelyn. Sata metriä pyykkinarua on pingotettu aulaa reunustavien kaiteiden väliin ja kaksi sataa pyykkipoikaa pitävät vaatteet ojennuksessa. Tällä tempauksella halutaan näyttää osaavien opiskelijoiden aikaansaannoksia ja juhlistaa Suomi 100 juhlavuotta sekä Oulu-opiston 110-vuotista taivalta kaikkien yhteisenä opinahjona. Valmistuneiden lasten vaatteiden määrä yllätti järjestäjätkin ja sata saatiinkin vaivattomasti kokoon!

Kun taivas vain on rajana, naruilla voit nähdä ripustettuna mitä hauskempia, ihanampia, värikkäämpiä, suloisempia, lämpimämpiä ja pehmeämpiä erikokoisia lastenvaatteita. Tuuletuksesta voi bongata mm. krokotiilin haalarit, Frozenin Elsa kuvioisen paidan, raikkaat raita shortsit, kashmir-kuosisen kevät takin, joukosta erottuu myös tuijottavat silmät. Unohtuikohan joulutontulta kesähiippa naruillemme!?

Oulu-opistolla on kuluvan lukuvuoden aikana toteutunut 15 viikottain kokoontuvaa ompeluryhmää. Ompeluopetusta järjestetään ympäri suur-Oulua pätevien alan opettajien johdolla lähes useissa kaupunginosissa. Oulun keskustassa  opetusta järjestetään Oulu-opiston sivutoimipisteessä Kansankadulla ja  Kansainvälisellä koululla, Pohjankartanon koulun ollessa remontissa. Kellon koululla ahkeroidaan maanantai-iltaisin, Jokirannan koululla Kiimingissä on ommeltu ja stailattu  keskiviikkoisin, myös Kiviniemen ja Rajakylän kouluilla ovat koneet surranneet ja vaateita on valmistunut useimmiten vaivatta.

Kevät on näyttelyjen aikaa

Samanaikaisesti on Sinisävyjä ja väripilkkuja tekstiileissä -näyttely 23.3. saakka Pohjankartanossa Oulu-opiston näyttelytilassa. Näyttelyn pääosassa ovat sinisen sävyt eri materiaaleista valmistetuissa töissä. Esillä on tilkkutyöryhmien töitä, kudonnaisia sekä  väripilkkuina vapaavirkkaustekniikalla valmistetut kukkarot.

Oulu-opiston kevään näyttelyitä on eri puolilla Oulua:

Keramiikkaa, lasinsulatusta ja mosaiikkitöitä Haukiputaan kirjastossa 31.3. saakka

Näyttelyt Oulunsalo-talolla:

- 14.3.-27.3. Käsillä kaunista posliinia

- 29.3.-11.4. Vuoden ajat – posliinia

- 10.4-21.4. Oulu-opiston taidekoulun Oulunsalon kuvataiteen ryhmien kevätnäyttely

Taideaineiden näyttely Pohjankartanossa 27.3.-12.4.

Taideaineiden ja kädentaitojen näyttely Teatterikuopalla 27.3.-12.4.

Jatulin kuviskäytävällä Haukiputaalla 20.3.-6.4. Oulu-opiston taidekoulun Haukiputaan kuvataiteen ryhmien kevätnäyttely

Jakolinkki