Ajankohtaista

< Takaisin

110 vuotta vapaata sivistystä Oulu-opistossa

Tiedote 2.8.2017 Muokattu 23.8.2017

Syksyn lähestyessä Oulu-opisto tarjoaa monipuolista tekemistä: kiireisille lyhytkursseja, harrasteita lapsille ja koko vuoden kursseja pitkäjänteisempään opiskeluun ja harrastamiseen. Oletko haaveillut uudesta harrastuksesta vai jäikö jokin nuoruuden harrastus pahasti kesken ruuhkavuosien aikana?

110-vuotisjuhlavuottaan viettävä, Suomen neljänneksi suurin kansalaisopisto, Oulu-opisto tarjoaa jälleen noin 1500 kurssia lähes sadassa eri opetuspaikassa eri puolilla Oulua.

Opinto-ohjelmassa on paljon uutta, kuten kielten online-kurssit, aramean kieli ja ohjelmoinnin verkkokurssit. Liikunnassa on edulliset jumppapaketit ja uusina lajeina mm kundaliinijooga, fysioterapeuttinen pilates, afropowerdance ja äiti-tytär-tanssitunnit. Vauvojen värikylpyjen ja muskareiden rinnalle on tullut myös vanhempi-taapero tanssikursseja. Teatteritaiteessa on uusia ryhmiä ja mm. näytelmäkirjoittajien työpaja. Ruokakursseja on lisätty ja erikoisuutena mm. sokerimassakakku- ja luonnonyrttikurssit.

Kestosuosikkeina jatkavat lukuisat kuvataiteen ja kädentaitojen kurssit sekä erikoistekniikat, kielten alkeis- ja jatkokurssit, musiikin ryhmät kuoroista soitinopetukseen, taiteen perusopetus ja Oulu-opiston yhteiskunnallisten aineiden lukuisat ilmaiset yleisluennot.

Oulu-opiston uuteen juhlavuoden opinto-ohjelmaan kannattaa tutustua huolellisesti. Siihen voi perehtyä nettisivuilla kurssiohjelman muodossa ja oppaan näköisversiota selaamalla. Perinteisen manuaalisen opinto-oppaan voi hakea kirjastoista, Oulu10-toimipaikoista ja opiston toimistoista. 

Oulu-opiston 110-juhlavuosi huipentuu Suomen suurimpaan työpajaan lauantaina 25.11. ja esittävien taiteiden kavalkadiin sunnuntaina 26.11. Pohjankartanossa. Juhlavuoden antologia - Eläkeläinen muistelee, julkaistaan syksyn kuluessa. Kirjoittajina siinä ovat mm. kolme eläkkeellä olevaa entistä rehtoria, pääministeri Juha Sipilä ja Britannian X-Factor-kilpailija Saara Aalto - myös he ovat olleet tekemässä ja ovat olleet osa Oulu-opiston monipuolista historiaa.

Kurssiohjelmaan voi tutustua tästä linkistä: https://opistopalvelut.fi/oulu/courses.php?l=fi

Opinto-oppaan 2017-2018 näköisversiota voi selata tästä linkistä: https://issuu.com/ruuskanen/docs/oulu_opisto17-18_kaikki_selailuvers

Jumppalukkarit löytyvät liikunnan välilehdeltä: https://www.ouka.fi/oulu/oulu-opisto/liikunta-ja-terveys

Opinto-opas 2017-2018 kansien suunnittelu: Sanni Luttinen.

Jakolinkki