Ajankohtaista

< Takaisin

900 lasta lavalla Oulu-opiston taidekouluviikoilla

Oulu-opiston taidekoulun teatteri- ja tanssiryhmien taidekouluviikot käynnistyvät ensi tiistaina 26.4.2016 teatteriesityksillä. Esityksiä on toukokuun puoleen väliin saakka ja niitä esitetään Teatterikuopalla Haukiputaalla, Oulunsalo-talolla Oulunsalossa ja Pohjankartanossa Oulussa. Esiintymässä nähdään lähes 900 lasta ja nuorta. Viikot huipentuvat isoihin tanssiesityksiin.

Haukiputaan nuorten teatteriryhmä esittää Combo-komedian nuorille ti 26.4. klo 18, to ja pe 28.29.4. klo 18 Teatterikuopalla.

Combo on tarina erilaisuuden sietämisestä ja ystävyydestä. Tarina saa alkunsa kun näytelmän päähenkilöiden Miisan ja Miran äiti saa tarpeekseen tietokonepelaamisesta. Äiti pamauttaa nyrkillä tietokonetta niin, että ruutu hajoaa. Savun ja sirpaleiden keskeltä astuu esille uusi perheenjäsen, maaginen Combo, joka puhuu yksinomaan rap-riimein. Ilmestys aiheuttaa kummastusta perheen vanhemmissa, isovanhemmista puhumattakaan ja koululla. Päädytään jengiristiriitojen kärjistymisten kautta yllättävään lopputulokseen. Näytelmä sisältää voimakasta kieltä ja kohtauksia. Teksti on Tuula Kallioniemen ja sen ohjaa Sanna-Maija Karjalainen. Näytelmän ikärajasuositus on K-10.

Karkumatka on Kiimingin lasten ryhmän näytelmä ti 26.4. klo 18 Teatterikuopalla

Näytelmä kertoo siskoksista nimeltään Iina ja Aada. He ovat kyllästyneet äidin kiireiseen elämään. Tytöt päättävät ottaa ohjat omiin käsiinsä ja karata kotoa. Matkalla he tutustuvat erilaisiin ihmisiin ja olentoihin, joiden apuun voi turvautua. Esitys on koottu ryhmäläisten omien ideoiden ja harjoitusten kautta kokonaisuudeksi. Näytelmän ohjaa Jenni Mattila.

Pessi ja Illusia Oulunsalo-talo ma 9.5. klo 18

Oulunsalon teatteri-ilmaisu 2 on tarttunut Yrjö Kokon klassikkotekstiin Pessi ja Illusia. Illusia on karannut salaa kotoaan sateenkaaren päältä tutkimaan alla olevaa maailmaa. Pessi esittelee Illusialle metsän kukkia ja eläimiä. Elämä maan päällä ei olekaan ihan sellaista kuin Illusioni on tyttärelleen kertonut. Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät. Näytelmän ohjaa Aino Granlund.

He, jotka tahtovat lentää Oulunsalo-talo ma 9.5. klo 20

Oulunsalon teatteri-ilmaisu 3 esittää näytelmän He jotka tahtovat lentää. Teksti on nuorten omien kohtausten pohjalta koottu teos, joka kertoo välähdyksiä yläkouluikäisten nuorten elämästä. Kurssilla on harjoiteltu dramatisointia ja nuoret ovat itse kirjoittaneet tekstejä. Näytelmässä käsitellään koulukiusaamista, perheriitaa, ystävyyttä ja seksuaalista suuntautumista. Esitys on suunnattu yläkouluikäisille ja sen on ohjannut Aino Granlund.

Ookko nää kuullu Oulusta – tanssin viikot ma-pe 9.-13.5. klo 18 ja la 14.5. klo 14 Teatterikuopalla ja ke-to 18.-19.5. klo 18 Pohjankartanossa

Ookko nää kuullu Oulusta - taidekoulun tanssin viikot ovat valmistelleet tarinoita ja tanssia Oulusta. Oulu-opas esittelee turistien kanssa uutta Oulua ja sen nähtävyyksiä. Esityksissä tanssitaan kummitusjuttuja, tarinoita historiasta ja tutuista paikoista. Esityksissä on 60 eri tanssiryhmää Haukiputaalta, Kiimingistä ja Oulunsalosta – lastentanssia, nykytanssia, jazz-tanssia, balettia, show-tanssia ja street-lajit.

Jakolinkki