Ajankohtaista
Avoimet ovet Oulu-opistossa - Paluu Pohjankartanoon 30.1.
Tiedote 21.1.2016
Avoimet ovet Oulu-opistossa - Paluu Pohjankartanoon lauantaina 30.1.2016 klo 10-15
Suomen ensimmäisiä monitoimitaloja, oululaisten ”olohuoneen” Pohjankartanon kaksivuotinen remontti päättyi viime vuoden lopussa. Oulu-opisto juhlistaa remontin valmistumista Pohjankartanossa lauantaina 30.1.2016 järjestettävässä Ovet auki Oulu-opistoon – Paluu Pohjankartanoon -tapahtumalla! Toimintaa on vauvasta vaariin ja tapahtumaan on vapaa pääsy!
Päivän kestävässä tapahtumassa on lukuisia työpajoja ja –näytöksiä ja taidenäyttelyitä, jotka kertovat Oulu-opiston monipuolisesta toiminnasta.
Aulan lavalla on ohjelmaa koko päiväksi ja siellä esiintyy mm. improteatteri, popup-kuoro ja opiston soitinyhtyeitä. Teatteri Syrjähyppy esittää leijatanssin ja tilkkutyöryhmä esittää kerronnallisen ja liikuttavan tilkkutanssiesityksen. Tapahtuman juontaa itse Peppi Pitkätossu, alias Heidi Ranta ja vieraileepa siellä itse Topi Sorsakoskikin (alias Kalle Rankka) suoraan Teatterikuopalta.
Työnäytöksissä esitellään sähkökitaran rakentamista, koristeveistoa ja nypläystä. Kaikkia, joilla on kansallispuku, toivotetaan mukaan kansallispuku päällä. Kyseessä on kansallispukujen tuuletusta. Tapahtumia, joissa puetaan puvut päälle ja lähdetään tuulettumaan, on alettu järjestämään joka puolella Suomea useimmiten joidenkin muiden tapahtumien yhteydessä. Tarkoituksena on edistää pukujen käyttöä juhlapukuna. Pukuja valmistetaan opistojen opintoryhmissä, mutta se voi olla myös muutoin hankittu
Vitriineissä on esillä hopeaketjupunontaa, parkattuja kalannahkoja ja kansallispukuasusteita.
Oulu-opiston taidekoulun näyttelyssä "Taiteesta taidetta" teosten innoittajina on tunnettuja taiteilijoita 1800 luvulta nykypäivään. Lapset ja nuoret ovat tutustuneet heidän kuuluisimpiin teoksiin kuten Akseli Gallen-Kallelan Akka ja kissa, Marjatta Hanhijoen Näkymä ovelta, Kaarina Kaikkosen Ääriviivani, Edvard Munchin Huuto, Tarja Pitkänen-Walterin Värikentiltä väriniityille, Mark Rothkon värikenttämaalaukset ja Helene Schjerbeckin Toipilas sekä Istuva valkopukuinen nainen.
Karjasillan kirjasto on avoinna klo 10-15 ja kirjastolaiset esittävät Will Buckinghamin kuvakirjaan Ronttu ja merimies liittyvän tarinan. Kirjaston henkilökunta esittelee uutuuskirjoja ja siellä voi myös osallistua kirjojen tuunaukseen.
Työpajoja on 24, joissa useita ryhmiä:
Työpajoissa tehdään mm. yhteisöllinen tilkkutyö ja kierrätysmateriaaleista koruja. Popup-kuorossa lauluhakuiset kokoontuvat kuoroksi. Lapsille järjestetään muskari, kaiken ikäisille on avoimia soitto- ja laulutunteja ja senioreiden luovassa ilmaisussa etsitään erilaisia ilmaisumuotoja runon, tekstin, musiikin tai luovan liikkeen avulla. Luentosalissa järjestetään bänditunteja ja -esitys sekä kaikille avoin Open stage.
Aikuisille tarjotaan soveltavan fyysisen teatterin avoimia harjoituksia. Hyvinvointipisteen Shindo-työpajassa kokeillaan perusvenytyksiä, selkäryhmässä rentoutusta ja Intialaisessa päähieronnassa on mm. näytehoitoja.
Tanssin työpajoissa lapset ja nuoret tutustuvat lastentanssiin, nyky-, katu- ja showtanssiin. Liikuntasalissa voit tulla mukaan lavatanssijumppaan, Nia-tanssiin ja Just-danceen.
Sarjakuvatyöpajassa jokainen voi tehdä oman sarjakuvansa ja opetella sarjakuvan perusasioita. Animaationurkassa animaation tekemistä voit kokeilla pala-animaation kuvaamista MonkeyJam-tietokoneohjelmalla. Pääset myös kokeilemaan muotokuvapiirustusta opiston kuvataideopettajan johdolla. Muotokuvapiirustuksessa piirretään puetun mallin mukaan.
Kielityöpajoissa viisivuotiaista lähtien tutustaan englanninkieleen English Junior Clubissa ja aikuisille järjestetään Viron ja Italian kielen ja kulttuurin työpajoja.
Suuri kuorokavalkadi
Juhlasalissa voi nauttia ainutlaatuisesta Oulu-opiston kuorojen yhteisesiintymisestä kuorokavalkadissa klo 12.30 alkaen. Kavalkadissa esiintyvät Kansantaideryhmä Iso Ilo, Haukiputaan Mieskuoro, Lauluyhtye konsonanssi, Ouluttaret, Nonsense, Laula vaan! -kuoro, Sekakuoro Siltojen laulu, Oulunsalon Nuorisokuoro, Naiskuoro Viihdepiikkarit ja Naiskuoro Aava
Koko ohjelma kellonaikoineen löytyy oheisesta linkistä:
http://www.ouka.fi/oulu/oulu-opisto/tapahtumat
Oulu-opisto fakta:
- Suomen 4. suurin kansalaisopisto
- 50 000 opetustuntia
- 20 000 kurssilaista
- 2000 kurssia
- henkilökuntaa 300, joista 260 tuntiopettajia