Ajankohtaista

< Takaisin

Hui kauhistus, mitä teatteria!

Oulu-opiston Taidekoulun lasten- ja nuorten teatterifestarit 12.-14.4.2019

Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas)

Oulu-opiston teatterin taidekouluviikkoa vietetään tänä vuonna festareiden merkeissä! Kolmipäiväinen festivaali kerää yhteen nuoret teatterintekijät Haukiputaalta, Kiimingistä ja Jäälistä. Teatterifestivaalin teemana on jännitys: esityksissä nähdään kummituksia, seikkaillaan öisessä kauppakeskuksessa ja koetaan jännittäviä hetkiä teatterin ja sirkuksen maailmassa. Luvassa on kummitusjuttuja, loitsuja, tarinoita rottaihmisistä ja paljon muuta.

Tervetuloa mukaan kauhistumaan!

Viikonloppufestivaalin esitysaikataulu:

12.4. Perjantai klo 18.00

1. Haukipudas nuoret 11-13 v. "Kirottu kylä" Tarina kertoo Terho-Liisasta, joka monesta painavasta syystä vihaa koko naapurustoaan ja päätyy traagisen kuolemansa jälkeen haamuna kostamaan vihaamilleen naapureille. Tässä esityksessä on kuolleista nousemista, haamuja, kotilääkärin määräämiä itsemurhapillereitä, kostoretkihenkeä kera sarkasmin. Esitys perustuu ryhmän omiin ideoihin. Ohjaus Sanna-Maija Karjalainen.

2. Haukipudas nuoret 14-16 v. "Lapset" Ostoskeskus elää päivin ja öin. Öisin siellä viihtyvät rotat etsimässä tähteitä. Kodittomat - niin nuoret kuin vanhatkin, etsivät yösijaa kuka rappukäytävästä, kuka pahvi tai roskalaatikosta. Yhdellä ostoskeskuksen asukkaista, pojalla, on mielisairas äiti, toinen, tyttö, ei halua kertoa syytä kiertolaisuuteensa. Päivisin ihmiset tungeksivat ostamassa ruokansa ja kulutustarvikkeensa. Iltaisin ostoskeskus on tyttö- kuin poikajengeille kokoontumispaikka. Siellä voi riehua, räyhätä ja pahoinpidellä, mutta myös tuntea toveruutta ja rakastua. Teksti Outi Nyytäjä, ohjaus Sanna-Maija Karjalainen.

13.4. Lauantai klo 16.00

1. Haukipudas lapset 7-9 v. "Salaperäinen kirje" Kun kaupungin sirkukseen saapuu salaperäinen kirje, kaupungin poliisipäällikkö ryhtyy toimiin. Onko kyseessä murha vai mitä outoa on tekeillä? Esitys perustuu ryhmän omiin ideoihin. Ohjaus Sanna-Maija Karjalainen.

2. Jääli 9-12 v. "Outo naapuri" Pieni tarina siitä kuinka voi käydä jos menneisyydessä on jäänyt asioita selvittämättä. Esitys perustuu ryhmän omiin ideoihin. Ohjaus Sanna-Maija Karjalainen

3. Kiimingin lastenteatteri 9-12 v ”ROMEO JA JULIA 2010” Romeo ja Julia on lukion suosituin pari ja kaikki haluavat viettää aikaa heidän kanssaan. Julian vanhemmat ovat viikonlopun matkalla, joten hän päättää järjestää kotibileet ja kutsuu koko koulun juhlimaan. Kiusattu poika Daniel on ihastunut Juliaan ja tuo bileisiin jotain, mikä tulee muuttamaan juhlijoiden elämän lopullisesti. Tarina perustuu ryhmän omiin ideoihin. Kesto 20 min. Ohjaus Jenni Mattila.

4. Haukipudas nuoret 11-13 v: "Kirottu kylä"

5. Kiimingin nuortenteatteri 13-15 v ”KESÄYÖN PAINAJAINEN” On vuosi 1849 ja kaunis romanityttö Miranda, on päättänyt uhmata perheensä tiukkoja sääntöjä ja hakea töihin teatteriin. Samaan aikaan teatterinjohtaja Armas Larsson, kertoo alaisilleen seuraavasta hittinäytelmästä Shakespearen Kesäyön unelma. Miranda hurmaa johtajan kauneudellaan, ja saa heti pääosan uudesta näytelmästä. Teatterin luottonäyttelijä Elsa, ei ole ollenkaan iloinen uudesta pääosanesittäjästä, ja päättää tehdä asialle jotain. Luvassa on otteita näytelmästä kesäyön unelma. Lähdettiin ryhmän kanssa tutkimaan vanhoja kummitusjuttuja, joiden pohjalta näytelmä ideoitiin, yhdessä ryhmän kanssa. kesto 45min. Ohjaus Jenni Mattila.

6. Haukipudas nuoret 14-16 v. "Lapset"

7. Haukipudas nuoret 10-12 v. "Museon kirous" Vihdoin luokkaretkirahat on saatu kerättyä kokoon ja luokka toivoo pääsevänsä hauskalle retkelle. Kaikki ei kuitenkaan mene aivan suunnitelmien mukaan. Esitys perustuu ryhmän omiin ideoihin. Ohjaus Sanna-Maija Karjalainen.

14.4. Sunnuntai klo 16.00

1. Haukipudas nuoret 11-13 v. "Kirottu kylä"
2. Kiiminki 13-15 v. "Kesäyön painajainen"
3. Haukipudas nuoret 14-16 v. "Lapset"

Liput 6 € Lippuja saa ovelta, ennakkoon Oulu10 toimipaikat

Kuva: Maija Videnius, Kesäyön unelma

Jakolinkki