Ajankohtaista

< Takaisin

Iltapäivän Iltamissa digitaitoja fiktiivisesti ja ihan oikeasti

Torstaina 16.5.2019 klo 14 Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas)

Oulu-opiston Senioriteatteri on valmistanut perinteiseen tapaan haukiputaalaisen Kirsti Hanhelan kirjoittaman näytelmän. Tällä kertaa näytelmä vie terveyskeskukseen, johon on hankittu "Digitohtori" purkamaan jonoja. Korvaako digitaalinen diagnoosi ihmisen? Pysyykö kone kunnossa? Näytelmän on ohjannut Raija Päkkilä.

Uuden teknologian kiemuraisiin kysymyksiin pyritään löytämään vastausta fiktiivisen digitohtorin lisäksi ihan oikean digineuvojan avulla, sillä paikalla on myös ihan oikea digitohtori DIGITTÄÄ-hankkeesta, projektikoordinaattori Omar Ikni.

DIGITTÄÄ-hanke on Meri-Pohjolan opistopiirin yhteishanke, jonka tarkoituksena on vahvistaa maakuntien asukkaiden perus- ja digitaitoja. Hanke toimii Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueilla. DIGITTÄÄ-hanke toimii Opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin ja kohderyhmänä on myös ikäihmiset. Tiedon hallinnan, elinikäisen oppimisen vuorovaikutuksen sekä itsensä johtamisen taidot korostuvat digiajassa.

DIGITTÄÄ-hankkeen avulla autetaan kahden maakunnan asukkaita hankkimaan digiosaamisen perustaidot ja monipuolista medialukutaitoa. Näin pienennetään yli 600 000 heikkojen digitaitojen omaavien ihmisten joukkoa. Hankkeella edistetään kansalaisten työnsaantia ja vahvistetaan paitsi työllisyyttä myös kansallista kilpailukykyä. Digitaidot ovat hyvää vauhtia muodostumassa kansalaisten perustaidoksi nopeasti digitalisoituvassa yhteiskunnassa. On tärkeää, että kaikki pidetään mukana tässä kehityksessä, myös ikääntyvä väestö.

Iltapäivä Iltamissa kuullaan myös lausuntaa ja lopuksi on ihan oikea tanssit Oulu-opiston Retrobändin tahdissa.

Senioriteatterissa näyttelevät Sirkka Kurkela, Elli Koch, Leena Elovirta, Reijo Elovirta, Maila Vallström, Kirsti Kaarina Hanhela, Ulla Korpi, Teuvo Lapinlampi, Aila Berg, Raimo Mykkänen, Irma Nyman, Sari Nivala ja Ritu-Tuuli Alatalo. Kuva: Sanni Luttinen

Liput 10 euroa sisältää pullakahvit! Lippuja saa ovelta, ennakkoon p. 050-4104010 ja Oulu10 toimipaikoista.

Jakolinkki