Ajankohtaista

< Takaisin

Irene Räty - 30 vuotta tanssia ja koreografisatoa

Irene Räty - 30 vuotta tanssia ja koreografisatoa perjantaina 7.11.2014 klo 19, lauantaina 8.11. klo 19 ja sunnuntaina 9.11. klo 16 Teatterikuoppa (Revontie 45 Haukipudas).

Irene Räty juhlistaa pitkää uraansa tanssitaiteilijana ja tanssin opettajana. Juhlan kunniaksi hän on kutsunut menneiltä vuosilta vanhoja oppilaita yhteiseen näytökseen.

20 vuotta sitten Irene ja puolisonsa Kari muuttivat Putaan koululle Martinniemeen.  Kotiuduttuaan koululle sinne ilmestyikin kohta kummituksia, vanha opettajatar oppilaineen. Siitä syntyi tanssiteos, joka nyt nähdään kahdenkymmenen vuoden jälkeen uusintana ja uudistettuna. Menneiden vuosikymmenten hengettäret ja oppilaskummitukset, koontuvat taas yhteen. Teoksessa on nostalgiaa ja menneisyyden havinaa.

30 vuotta tanssia -illassa on mukana myös muita koreografioita, kuten Irene Rädyn Glamour viime keväältä, jonka esittää Oulu-opiston nykytanssin aikuisryhmä. Glamourissa päästään juhlan hurmokseen eteerisellä otteella. Koreografiasatoa tulee myös muilta Irene Rädyn oppilaita, jotka tänä syksynä ovat valmistaneet omia tarinoitaan. 

Tanssinopettajana Irene Räty on korostanut oppilaiden omaa luovuutta ja opetuksessaan pyrkinyt tuomaan esille oppilaiden omaa persoonallisuutta pienoisteoksien kautta. Irene Rädylle luovutettiin Haukiputaan kunnan kulttuuripalkinto vuonna 2004. Hän sai Oulun läänin taidetoimikunnan puolivuotisen tanssitaiteen taiteilija-apurahan 2003 ja puolivuotisen Valtion tanssitaidetoimikunnan puolivuotisen apurahan vuonna 2008.

Irene Räty - 30 vuotta tanssia on osa Haukipudaspäivien ohjelmaa.

Yleisölle liput ovat 10/6 euroa ja niitä saa ovelta sekä Oulu10 toimipaikoista. Lippuja on kaikkiin näytöksiin.

Jakolinkki