Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Jarkko Martikainen vierailee Teatterikuopalla ja Cappas-teatterin Väinö sai uusintaesityksiä

Jarkko Martikainen vierailee Teatterikuopalla lauantaina 4.11.2017 klo 19.

Jarkko Martikainen on monien kulttuurialojen mies, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. Hänet tunnetaan YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina vuosina 1987-2008. Vuonna 2004 alkaneen soolouran myötä lauluihin on tullut mukaan myös entistäkin pohdiskelevampia sävyjä. Jarkon edellinen soololevy, Koirien taivas, nousi heti virallisen albumilistan kakkossijalle. Jarkko Martikainen luo esiintyessään käsin kosketeltavan vahvan musiikkitunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä. Liput on 20/18 € ja niitä voi ostaa ovelta sekä ennakkoon Oulu10 toimipaikoista.

 

Suuren suosion saanut Cappas-teatterin Väinö sai vielä kaksi lisänäytöstä keskiviikkona 1.11. ja torstaina 2.11. klo 19.

Kiiminkiläiset Pentti Honkanen ja Maarit Kangasluoma ovat kirjoittaneet fiktiivisen näytelmän Kiimingin kylien elämästä 1930 luvulta 1960 luvulle. Näytelmä kertoo Kuivaksen Väinöstä eli Ponnon Väinöstä. Aikalaisten mukaan Väinö kulki talosta taloon, pukeutui ja käyttäytyi erikoisesti. Aina ei voitu olla varmoja, onko Väinö viisas vai hullu. Honkanen muistaa hyvin aikakauden tapahtumat ja Väinö on jopa uskoutunut hänelle ja kertonut, miksi käyttäytyy niin kuin käyttäytyy. 
Näytelmässä käsitellään kylähulluutta ja ympäristön ahdasmielistä suhtautumista erilaisuuteen. Tapahtumapaikkoina ovat seurat, tanssit, korttiringit, ompeluseurat ja hautajaiset. Kertomus perustuu tositapahtumiin, niin kuin kirjoittaja ne muistaa ja niin kuin hänelle on kerrottu. Näytelmä on kuitenkin fiktiota.
Väinön roolissa esiintyy Markus Sillanpää ja mukana on 20 muuta Oulu-opiston Cappas-teatterin näyttelijää. Musiikista vastaa Olli Roman, puvustuksesta Tiina Huovinen ja ohjauksesta Raija Päkkilä. Ensi ilta oli 1.9.2017.  Liput 18/15 €, lippuja on ja niitä saa ovelta ja Oulu10 toimipaikoista.