Ajankohtaista

< Takaisin

Kammarit avaa Teatterikuopan syyskauden

Arkkienkeli Oulussa ja Sähköinen tanssisali jatkavat ohjelmistossa, tulossa on kaksi ensi-iltaa ja laulajatähtiä folk- ja poptaivaalta.

Teatterikuopan syyskauden lauantaina 13.9. klo 19 avaa KAMMARIT, joka on kolmen kopsakan emännän ja neljän turjakkeen oululainen yhtye. Kammarit tekee omaa folk-rock -henkistä musiikkia ennakkoluulottomasti sovittaen. Yhtye on julkaissut kolme pitkäsoittoa: Onnentie, Sydämen kappaleita ja Samperi. Teatterikuopan konsertissa Kammarit esiintyy puhtaasti akustisin soittimin. Kokoonpanossa soittavat Heli Honkalampi, laulu, Greta Hovi-Pietilä, viulu, Anniina Polvi, koskettimet, laulu, Rike Pietilä, kitara, laulu, Kari Räty, basso, Tommi Salmela, mandoliini, laulu ja Jaska Vetämäjärvi, rummut, lyömäsoittimet. Liput konserttiin on 15/13 € ja se sisältää kahvituksen.

Erityisryhmien taidetta nähdään lauantaina 27.9. klo 14 alkavassa Kirjavaa kulttuuria tapahtumassa. Teatteria ja tanssia esittävät mm. Esteetön ry, Klubitalo Pönkkä Nuorten ystävät ja  Nuorten ystävien koulu.  Tampereen teatteriviikoilla esiintyneen Näkövammaisteatteri Sokkelon näytelmä Pelastaja pimeästä kertoo sokean huutolaistytön selviytymistarinan 1900-luvun alun Suomesta musiikin kera. Teatteriyhdistys Sokkelo on Suomen ainoa ammattimaisesti johdettu, vakituisesti toimiva näkövammaisteatteri. Se on perustettu maaliskuussa 2006.  Suurin osa näyttelijöistä on näkövammaisia, osa täysin sokeita. Ohjaus ja käsikirjoitus on Erkki Auran.  Tapahtuman juontaa Stella-Pelle ja tilaisuus tulkataan viittomakielelle.  Liput 5 € sisältää pullakahvit.

Ohjelmassa jatkavat keväällä ensi-iltansa saaneet Nurkkanäyttämön Sähköinen tanssisali, joka on  absurdi tarina rakkauteen pettyneistä sisaruksista ja Cappas-teatterin Arkkienkeli Oulussa, jossa eletään Suomen sodan vuosia 1808-1809. Sähköisen tanssisalin esitykset ovat: pe 3.10. klo 19, la 4.10 klo 19, su 5.10. klo 16, pe 10.10. klo 19, la 11.10. klo 19 ja su 12.10. klo 16. Arkkienkeliä esitetään pe 17.10. klo 19, la 18.10. klo 19, pe 31.10. klo 19 ja la 1.11. klo 19. Liput molempiin näytelmiin on 16/13 €.

Oulu-opiston tanssitaiteen päätoiminen opettaja ja tanssija IRENE RÄTY viettää 30-vuotista taiteilijajuhlaa Haukipudaspäivien aikana 7.-9.11. Irene on kutsunut menneiltä vuosilta vanhoja oppilaita juhlimaan. Putaan koulun kummitukset, vanha opettajatar ja oppilaita,  heräävät henkiin. Teoksessa on nostalgiaa ja menneisyyden havinaa. Juhlanäytöksissä nähdään myös muita Irene Rädyn koreografioita, mm. Glamour, joka valmistui aikuisnykytanssijoille viime keväänä. Koreografiasatoa tulee myös oppilailta, jotka tänä syksynä ovat valmistaneet omia tarinoita.  Irene Räty on korostanut opetuksessaan oppilaiden omaa luovuutta ja tuonut esille heidän omia pienoisteoksia ja persoonallisuuttaan. Irene toivottaa tervetulleeksi mukaan juhlimaan koko viikonlopuksi. Liput 10/6 €. Esitykset ovat pPe 7.11. klo 19, la 8.11. klo 19 ja su 9.11. klo 16. Liput 10/6 €

Syksyn ensimmäinen ensi-ilta on selviytymistarina syömishäiriöstä pe 14.11. klo 19. IRTI MINUSTA kertoo anoreksiaan sairastuvan Nooran tarinan. Noora yrittää hallita elämäänsä syömällä/ olemalla syömättä. Vähitellen koko perheen arki pyörii Nooran syömisen ympärillä. Nooran paraneminen on hidas ja vaivalloinen tie. "Mun sisus on kivikasa. Raunio. Kyllä sinnekin jotain kasvaa. Jos ei muuta niin tunkioruusu." Teksti on Virpi Haataisen ja sen ohjaa Anna-Kaisa Järvi. Laulut ovat Katriina Honkasen, musiikin sovitus Olli Romanin. Näyttelijä-tanssijat ova Henna Holma, Vaatu Kalajoki ja Sanna-Maija Karjalainen. Näytelmästä järjestetään myös koululaisesityksiä.

OULU ALL STAR BIG BAND JA INGA SÖDER vierailevat Teatterikuopalla sunnuntaina 16.11. klo 16. Oulu All Star Big Band on saavuttanut hurjan suosion perinteisen big band -musiikin esittäjänä, rohkeasti musiikillisia rajoja rikkovana kokoonpanona sekä uuden big band -musiikin tuottajana: Solisteina on esiintynyt paikallisia ja kotimaisia jazzin ja kevyen musiikin solisteja kuin kansainvälisiäkin laulajia ja muusikkoja. In the Sprit of Ella Fitzgerald -konsertissa kuullaan jazzklassikkoja, joita esittää valovoimainen Inga Söder. Liput 18/14 € Kalevan etukortilla 13 €

Syksyn toinen ensi-ilta on koko perheen satutarina LUMOTTU LIPAS lauantaina 29.11. klo 16. Se on koko perheen runoutta ja yhdistävä teatteriesitys, jossa näyttämölle astuu toinen toistaan hurmaavampia satuhahmoja kuten keijuja, peikkoja ja taianomaisia eläimiä. Tarinassa lipas ryöstetään ja rakkaus syttyy peikon ja keijun välille. Kenelle lipas kuuluu ja mitkä on sen salaisuus? Oulu-opiston Runoteatterin esitys sopii kaikille sadunmielisille yli 5 -vuotiaille. Teksti on Leena Laulajaisen ja ohjaus ja dramatisointi Sanna-Maija Karjalaisen. Lumottua lipasta esitetään viiden näytöksen verran.  Liput ovat 12/6 €.

Teatterikuopan ohjelmaan pääsee tästä.

 

Lisätietoja

Aune Hinkula, tiedottaja p. 040-5512534

Jakolinkki