Ajankohtaista

< Takaisin

Kansainvälisen tanssinpäivän Gaala – pohjoista tanssin voimaa!

Oulun Tanssikomppania ry tuottaa yhdessä Oulu-opiston kanssa sekä yhteistyössä Jojo - Oulun Tanssin Keskuksen kanssa jo kuudennen tanssinpäivän gaalan sunnuntaina 24.4.2016 klo 16 Haukiputaan Teatterikuopalla.

Tänä vuonna gaala toteutetaan pohjois-suomalaisen tanssin voimin. Gaalassa nähdään jälleen kattava kokoelma eri tanssin lajeja mm. nykytanssia, klassista balettia, nykyflamencoa, paritanssia, itämaista tanssia ja kansantanssia. Esiintyjät ovat pohjois-suomalaisia tanssin ammattilaisia ja mukana on myös pitkälle edenneitä harrastajia. Esiintyjät tulevat Oulusta, Rovaniemeltä, Kajaanista ja Torniosta.

Tämän vuoden pääesiintyjinä ovat rovaniemeläiset Viljami Pekkala ja Atte Herd teoksellaan Miesten liike. Hauska ja viihdyttävä Miesten liike on luento, liikkeellinen esitelmä tanssista ja tavasta ilmaista itseään kokonaisvaltaisesti.

Kansantanssista vastaa vauhdikkaasti Polokkarit, joka valittiin Pispalan sottiisin vuoden kansantanssiyhtyeeksi 2016. Sanna-Maria Sumanen tuo gaalaan perinteistä klassista balettia ja  nykyflamencoa edustaa Oululainen Krista Saaranen. Jojo-Oulun tanssin keskuksen taiteellinen johtaja Jarkko Lehmus, tuo etelän tuulahduksen esiintyjäkaartiin yhdessä  Titta Courtin ja muusikko Harri Östermanin kanssa. Heidän teos on kahden tanssijan, yhden muusikon, yhden valosuunnittelijan ja yleisön yhteinen improvisoitu hetki. Luotatko minuun on kahden katutanssijan, Vilma Laukkasen ja Teemu Syrjälän duetto, jossa yksi kantavia teemoja on sukupuoli rooleilla pelaaminen. Tanssin ammattilaisista lisäksi esiintyvät Heli Pippingsköld nykytanssilla, Saara Kuhanen Viljami Pekkalan kanssa paritanssillaan sekä Tiina Andersin, Sanna Hento, Kaisa Rundelin ja Taina Ala-Ketola näyttävät välähdyksen teoksesta 40+.

Tanssin harrastajia tulee Oulu-opistolta, Oulun taidekoulusta, Oulun naisvoimistelijoiden tanssiryhmästä sekä Oulun Itämaisen tanssin yhdistys Yasminen ryhmä yhdessä Pirjo Huuskon kanssa. Kajaanista saamme Äijät-ryhmän viihdyttämään gaalayleisöä.

Kansainvälisen tanssinpäivän gaala 24.4.2016 klo 16 Teatterikuoppa (Revontie 45 Haukipudas)

Liput 18/15 € tuntia ennen ovelta. Ennakkoon p. 050-4104010 ja Oulu10 toimipaikoista.

Esityksen kesto 2h väliajan kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Viljami Pekkala ja Atte Herd: Miesten liike. Kuvaaja Miia Heikki.

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään vuosittain tanssija, koreografi ja tanssiteoreetikko Jean-Georges Noverren (1727–1810) syntymäpäivänä 29. huhtikuuta.

Oulun Tanssikomppania ry on perustettu keväällä 2011. Tanssikomppania kokoaa yhteen Oulun seudun tanssintekijöitä. Oulun Tanssikomppanian tarkoituksena on kehittää tanssitaidetta ja tanssikasvatusta pääasiallisesti Oulun alueella sekä tuottaa tanssiesityksiä ja -tapahtumia tukemalla paikallisia tanssitaiteen osaajia. Työtä tehdään suurella sydämellä ja rempseällä otteella tanssitaiteen hyväksi.

Lisätietoja:

Oulun tanssikomppania ry:n puheenjohtaja Mia Lappalainen p. 050-5719670

Aune Hinkula Oulu-opiston tiedottaja p. 040-5512534

Jakolinkki