Ajankohtaista

< Takaisin

Kiiminkiläisten ajankuvaus Väinöstä ensi-iltaan

Tiedote 21.8.2017

VÄINÖ – Cappas-teatterin tositapahtumiin perustuva fiktiivinen musiikkinäytelmä

Ensi-ilta perjantaina 1.9.2017 klo 19 Haukiputaan Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas)

Kiiminkiläiset Pentti Honkanen ja Maarit Kangasluoma ovat kirjoittaneet näytelmän Kiimingin kylien elämästä 1930 luvulta 1960 luvulle. Näytelmä on fiktiivinen tarina Kuivaksen Väinöstä eli Ponnon Väinöstä. Aikalaisten mukaan Väinö kulki talosta taloon, pukeutui ja käyttäytyi erikoisesti. Aina ei voitu olla varmoja, onko Väinö viisas vai hullu. Pentti Honkanen muistaa hyvin aikakauden tapahtumat ja Väinö on jopa uskoutunut hänelle ja kertonut, miksi käyttäytyy niin kuin käyttäytyy.

Näytelmässä käsitellään kylähulluutta ja ympäristön ahdasmielistä suhtautumista erilaisuuteen. Tapahtumapaikkoina ovat seurat, tanssit, korttiringit, ompeluseurat ja hautajaiset. Vaikka kertomus perustuu tositapahtumiin ja kirjoittaja ne muistaa ja niin kuin hänelle on kerrottu - se on kuitenkin fiktiota. Ajan saatossa tarinat ja kertomukset ovat saaneet ajan patinoimaa sisältöä.

Näytelmä nostaa esille kysymyksiä katoavaisuudesta, mitä meistä jää jälkipolville; muistikuvia, valokuvia vai kirjeitä? Entä tulevaisuudessa? Mitä meistä jää jäljelle digitalisoituneessa maailmassa?

Väinön roolissa esiintyy Markus Sillanpää ja mukana on 20 muuta Oulu-opiston Cappas-teatterin laulavaa näyttelijää. Musiikista vastaa Olli Roman, puvustuksesta Tiina Huovinen ja ohjauksesta Raija Päkkilä.

Väinön ensi-ilta käynnistää Pohojonen Pöllyytys harrastajateatterikatselmuksen, joka pidetään 1.-3.9.2017 Haukiputaan Teatterikuopalla. Katselmus näyttää viiden eri harrastajateatterin esityksiä ja se on osa virallista Suomi100 sarjaa.

Väinön muut näytökset la 9.9. klo 19, su 10.9. klo 16, la 16.9. klo 19, su 17.9. klo 16, la 30.9. klo 19, su 1.10. klo 16

Valokuvat Väinö näytelmästä vapaasti ladattavissa oheisesta linkistä, valokuvat Sanni Luttinen

https://drive.google.com/open?id=0B9Tgfi6JUhAUX2pXNkVjNmpPN1k

Liput 18/15 € tuntia ennen ovelta. Ennakkoon lippuja saa Oulu10 toimipaikoista.

Jakolinkki