Ajankohtaista

< Takaisin

Kolme porsasta - koko perheen musiikkinäytelmä

Kolme porsasta - koko perheen Teatterikuopan perinteinen musiikkinäytelmä

lauantaina 23.11.2019 klo 16 ja sunnuntaina 24.11. klo 16 sekä  lauantaina 30.11. klo 16 ja sunnuntaina 1.12. klo 16

Oulu-opiston musiikkiteatterin harrastajat tuovat näyttämölle Kolmen porsaan koko perheen musiikkinäytelmän. Näytelmä on osa musiikkiteatterinharrastajien 20-vuotista juhlataivalta ja Kolme porsasta saa nyt uusinta esitykset, sillä näytelmän  ensi-ilta oli  2003 tammikuussa. Näytökset on Teatterikuopalla, jossa on nähty perinteisesti lapsille suunnattu esitys aina ennen joulua (Revontie 45 Haukipudas).

Musiikkinäytelmä on Vladimir ja Ljudmila Nedvizhain käsialaa, sävellys ja ohjaus Vladimirin, musiikin sovitus ja tanssien koreografia Ljudmilan ja sanoitus on Reijo Alatalon.

Käsikirjoitus on rakennettu kolmen porsaan  ja ison pahan suden perinteisen tarinan ympärille. Tarina on saanut uusia henkilöitä; isännän, emännän, siilin, ketun, karhun ja harakan. Kolme vallatonta porsasta viihtyvät yleensä hyvin isäntänsä ja emäntänsä hoteissa. Välillä niitä kalvaa vapauden kaipuu ja suuri maailma ympärillä kiehtoo. Vaikka Ponteva, viisain ja harkitsevaisin veljeksistä yrittää pitää kurissa ja järjestyksessä villejä veljiänsä Viulua ja Huilua, kaikessa yhteisymmärryksessä ne päättävät kuitenkin karata. Ympäröivä maailma seikkailuineen kiehtoo, ja onneksi ne eivät tiedä,  mitä vaaroja he karkumatkallaan kohtaavat. Syntyy uusia tuttavuuksia: siili, kettu ja kaikkien pelkäämä iso paha susi kietoutuvat porsaiden kohtaloihin. Emännän perunalastuja ja isännän rapsutuksia tulee välillä enemmän kuin ikävä. Mutta miten karkumatka päättyy? Onko susi mainettaan pahempi - onko sen pahuudella mitään rajoja? Sitä kannattaa tulla katsomaan kaikkien lasten ja vähänkin lapsenmielisten aikuisten. Oulu-opiston musiikkiteatterin harrastajat esittävät lapsille ja lapsenmielisille tarkoitetun musiikkiteatteriesityksen suurilla lapsensydämillään.

Rooleissa: Anu Wirtanen, Milla Väänänen, Päivi Hölttä, Terttu Heikkinen, Jami Kontturi, Toini Uusitalo, Panu Korhonen, Aleksander Murzin, Nina Tapio, Reijo Elovirta ja Eija Ollilla.

Julistekuva: Sanni Luttinen

Jakolinkki