Ajankohtaista

< Takaisin

Musiikkinäytelmä rakkauden kiemuroista

Teatterikuopan kevään ensimmäinen ensi-ilta on Oulu-opiston musiikkiteatterin harrastajien ”Makkaraoperetti” ensi lauantaina 24.1. klo 19. (Teatterikuoppa, Revontie 45 Haukipudas)

Vladimir ja Ljudmila Nedvizhain käsikirjoittama ja ohjaama tarina kertoo menestyvästä liikemiehestä, joka on muutaman hotellin ja makkaratehtaan omistaja. Makkaratehtailijalla on takanaan kuohuva, operettivalssien säihkeinen elämä. Kämmenet punaisina hän on taputtanut lavan kaunottarelle ja bravo-huudot ovat käheyttäneet hänen äänensä. Korttiin kukkapuketin sisälle hän oli piilottanut kirjoittamiaan rakkausrunoja. Hän oli haaveillut kertovansa tälle rakkaudestaan, mutta ujostelevan luonteensa vuoksi se ei ollut onnistunut. Eturiviltä hän oli vain voinut katsella naista, ja hänen sydämensä oli huutanut rakkaudesta, mutta kukaan ei sitä koskaan ollut kuullut.

Voi, tämä ikuinen rakkaus! Miksi luoja olikaan luonut naiset? Joku olisi saattanut jäädä sitä pohtimaan, mutta ei makkaratehtailijan siskon poika sellaisia. Hän tiesi varmasti, miksi näin oli? Totta kai siksi, että saattoi juhlia, laulaa ja tanssia. Kenen muun kanssa saattoikaan kuluttaa aikaansa varieteessa yhtä iloisesti: kauniita, pitkäjalkaisia tyttöjä, virtaavaa samppanjaa ja lämpimiä kesäöitä. Mutta miksi hän näytti niin surulliselta kävellessään iltaisin puistossa yksinään? Ja kenelle hän oli vuosikaudet lähettänyt kirjeitä, joihin ei koskaan saanut vastausta? Olikohan tähän syynä joku tietty nainen?!

Oulu-opiston Musiikkiteatteri antaa vastauksen kaikkiin näihin tarinan kysymyksiin. Päärooleissa Frans Kotivaran, makkaratehtailijan siskon pojan roolissa on baritoni Reijo Alatalo ja Mariellen, pariisittaren roolissa on sopraano Päivi Järvenpää. Teksti on Vladimir Nedvizhain, ohjaus Ljudmila ja Vladimir Nedvizhain.

Musikaalissa kuullaan tunnetuimpia operettisävelmiä mm Emmerih Kálmánilta, Franz Lehárilta ja Johann Straussilta. Muut näytökset ovat su 25.1. klo 16, la 31.2. klo 19 ja su 1.2. klo 16. Liput ovat 13/10 € ja niitä saa ovelta. Ennakkoon niitä myyvät Oulu10 yhteispalvelupisteet.

Kuvat: Sanni Luttinen

https://onedrive.live.com/?cid=046F8F19C2F04E2B&id=46F8F19C2F04E2B!1532

Jakolinkki