Ajankohtaista

< Takaisin

Naisten Ääni – Elämäntarinoiden matinea 19.3. Oulun kaupunginkirjastossa

Naisten Ääni – Elämäntarinoiden matinea 19.3.2017 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa

Naisten Ääni –matineassa omistetaan iltapäivä suomalaisten naisten elämäntarinoille. Matineassa kuullaan koskettavia kertomuksia pohjoisen naisten sinnikkäästä työstä oman perheen ja koko isänmaan hyväksi. Kertojina toimivat Oulu-opiston Naisten Ääni –kirjoituskurssin osallistujat, jotka ovat tallentaneet sukunsa naisten tarinoita jälkipolville. Kurssilaisten kertomana kuullaan otteita maalaiskirjeenkantajan, maatilan emännän ja uskonnonopettajan elämästä sekä pientilan tyttären nuoruudesta sota-aikana.

Naisten Ääni on valtakunnallinen hanke, jonka tarkoituksena on tallentaa suomalaisten naisten elämäntarinoita. Hankkeen taustalla on Suomalainen Naisliitto ja parikymmentä muuta järjestöä ja toimijaa. Naisten Ääni on myös osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaa ja yksi harvoista naisten historialle omistetuista juhlavuoden hankkeista. Naisten elämäntarinoita voi lukea nettiosoitteessa naistenaani.fi.

Minna Canthin päivänä järjestettävässä matineassa neljä kurssilaista lukee otteita kurssin aikana laatimastaan tekstistä. Tilaisuudessa kuullaan myös dosentti Ritva Kyllin alustus ”Naiset Pohjois-Suomen rakentajina” sekä Suomalaisen Naisliiton Oulun osaston puheenjohtajan Kirsti Ojalan puheenvuoro Naisten Ääni –hankkeen taustoista. Hanke on lainannut nimensä vuosina 1905–1949 ilmestyneeltä lehdeltä, jonka alkuperäisiä artikkeleita on esillä tapahtuman yhteydessä.

Matinea järjestetään Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa sunnuntaina 19.3.2017 kello 14-16. Matinean järjestävät yhteistyössä Oulu-opisto, Suomalaisen Naisliiton Oulun osasto, Oulun Historiaseura ja Oulun kaupunginkirjasto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ohjelma:

  • Naisten Ääni osana Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, Suomalaisen Naisliiton Oulun osaston puheenjohtaja Kirsti Ojala
  • Naiset Pohjois-Suomen rakentajina, Oulun Historiaseuran puheenjohtaja, dosentti Ritva Kylli
  • Elli Tervo – sota-ajan muistoja, Aino Kukkonen
  • Toini Yrjänäinen – uuttera maatilan emäntä, Sirkka Paloma
  • Uskonnonlehtori Rauha Hannula – elämän moninaisuuden ymmärtäjä ja valottaja, Annikki Kuukasjärvi
  • Hilda Karppinen – perheenäiti ja kotirintamanainen, Aili Pollari
  • Tilaisuuden juontaa Karoliina Kemppainen

Jakolinkki