Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu-opiston kursseilta iloa, uusia taitoja ja mielenrauhaa

Oulu-opisto jatkaa 112 vuoden kokemuksella monipuolisen harrastus- ja koulutustoiminnan tarjoamista Oulun seudulla. Lyhytkursseja asiakastoiveiden ja –tarpeiden mukaisesti kiireisille, koko vuoden opintoja pitkäjänteiseen opiskeluun sekä harrastustoimintaa lapsille ja nuorille.

Kansalaisopistotoiminta täyttää Suomessa 120 vuotta, jota Oulu-opisto juhlistaa arjen toiminnan tekojen kautta koko loppuvuoden ajan. Myös Kansalaisopistojen liiton 100-vuotinen toiminta opistojen yhteisen edun ajajana Suomessa huomioidaan eri tavoin.

Oulu-opiston henkilökuntaa on tavattavissa torstaina 1.8.2019 klo 9-17 välisenä aikana Rotuaarilla, missä he ovat jakamassa uutta opinto-opasta ja antamassa opintoneuvontaa.

Uudessa opinto-ohjelmassa on paljon tuttua ja uutta. Opistossa on tarjolla 21 eri kieltä ja yhä useampaa kieltä voi opiskella eri tasokursseina ja etänä verkkokurssina. Liikunnassa edullisen jumppapaketin lisäksi on tarjolla mm joogaa, pilatesta ja tanssillisia tunteja, kaikkiaan yli sadassa eri liikuntaryhmässä, joiden osallistumiskynnystä pidetään erittäin matalana.

Kädentaidoissa erikoistekniikat tuovat uusia haasteita, mattoja ja kankaita kudotaan kangaspuissa. Soittimia, huonekaluja ja esineitä valmistetaan ja entisöidään. Aikuisten taiteen perusopetus aloitetaan kädentaitojen opinnoissa.  Esittävien taiteiden – musiikki, tanssi, teatteri ja kuvataiteet kiinnostavat kaikenikäistä väestöä ja esityksiä nähdään ja kuullaan pitkin lukuvuotta esiintymislavoilla, konserttisaleissa ja näyttelyissä.

Lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen lisäksi tarjolla on tanssi-, teatteri-, kädentaito- ja kuvataidekursseja vauvojen värikylvyistä liikuntakouluun.

Eri ikäryhmiä on pyritty ottamaan huomioon tarjoamalla eri kohderyhmille räätälöityjä kursseja. Varttunut väki voi osallistua myös mille tahansa kurssille. Opetushallitus tukee ryhmäopetuksen kursseja senioreille ja eläkeläisille, alhaisen pohjakoulutuksen omaaville, maahanmuuttajille ja työttömille tulevanakin lukuvuonna.

Oulu-opiston laadukkaat ilmaiset luentosarjat käsittelevät historiaa, vanhoja karttoja, ihmisen evoluutiota ja itsetuntoon liittyviä aiheita. Kalevala 170 vuotta luentosarja käsittää kolme mielenkiintoista luentoa.

Uuteen opinto-ohjelmaan voi tutustua nettisivuilla kurssiohjelman muodossa ja opinto-oppaan näköisversiota selaamalla. Painetun ohjelman voi hakea kirjastoista, Oulu10 toimipaikoista ja opiston toimistoista Pohjankartanosta, Haukiputaalta ja Oulunsalosta.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa 5. elokuuta lähtien porrastetusti eri ainealueittain. Kätevintä on ilmoittautua nettisivujen kautta, ilmoittautumisia otetaan vastaan myös puhelimitse ja opistojen toimistoissa voi käydä myös henkilökohtaisesti.

Oulu-opiston nettisivut

Kurssiohjelma

Opinto-oppaan näköisversio

Oulu-opisto:
- Suomen 4. suurin kansalaisopisto
- vuosittain noin 50 000 oppituntia
- noin 22 000 kurssilaista
- noin 2000 kurssia
- noin 100 opetuspaikkaa (kanta-Oulu, Haukipudas, Kiiminki, Ylikiiminki, Yli-Ii ja Oulunsalo)
- työllistää 32 vakituista henkilökuntaa
- työllistää 270 tuntiopettajaa (noin 50 htv)
- vuosittain noin 200 konserttia, teatteriesityksiä ja näyttelyjä
- osa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluja

Jakolinkki