Ajankohtaista

< Takaisin

Pohjois-Pohjanmaan kansalaisopistoista kajahtaa! Maksuton kuorokonsertti la 16.11. Oulussa

Pohjois-Pohjanmaan kansalaisopistoista kajahtaa! Maksuton kuorokonsertti lauantaina 16.11.2019 Oulussa

Kansalaisopistoista kajahtaa! Kansalais- ja työväenopistotoiminnan aloittamisesta Suomessa on vuonna 2019 kulunut 120 vuotta. Sen kunniaksi Pohjois-Pohjanmaan kansalaisopistojen kuorot yhdistävät voimansa ja äänensä yhteisen juhlakonsertin merkeissä.

Oulu-opiston Pohjankartanossa (Leevi Madetojan katu 1, Oulu) lauantaina 16.11. klo 12.30–15.30 kuullaan Oulu-opiston, Vuolle-opiston, Jokihelmen opiston, Iin kansalaisopiston, Ylivieskan seudun kansalaisopiston, Kalajoen kansalaisopiston sekä Kuusamo-opiston kuorojen mukaansatempaavimpia kappaleita eri aikakausilta ja tyyleiltä. Konsertissa esiintyvät

  • Kamarikuoro Chorus Vallis, johtaa Soili Autio (Kalajoen kansalaisopisto & Ylivieskan kansalaisopisto)
  • Oulaisten nuorisokuoro, johtaa Tapani Tirilä (Jokihelmen opisto)
  • Etno- ja kansanlaulukuoro Hokarat, johtaa Taru Stjerna (Vuolle-opisto)
  • Naiskuoro Viihdepiikkarit, johtaa Satu Jylhä (Oulu-opisto)
  • Viihdekuoro Kuusanka, johtaa Teresa Savolainen (Kuusamo-opisto)
  • Iin kansalaisopiston lauluryhmä, johtaa Johanna Niskanen (Iin kansalaisopisto)
  • Iin mieslaulajat, johtaa Markku Koskela (Iin kansalaisopisto)

Konsertissa on väliaika klo 13.45–14.15. Konsertin kokoavana voimana toimii musiikinopettaja Olli Roman Oulu-opistolta. Konserttiin on vapaa pääsy.

Juhlakonsertti on osa Kansalaisopistojen liiton ja kansalaisopistojen valtakunnallista kuorokonserttien sarjaa, jossa kuudessa eri maakunnassa järjestettävissä konserteissa esiintyy maakunnan alueella toimivien kansalaisopistojen kuoroja.

Kansalaisopiston tarjoama lauluopetus on tärkeä harrastus kymmenille tuhansille ihmisille Suomessa. Miltei jokaisessa kansalaisopistossa toimii yksi tai useampi kuoro tai lauluryhmä. Vanhimmat kansalaisopistojen kuorot ovat toimineet yhtäjaksoisesti jo yli sata vuotta ja kansalaisopistoissa koko kansa laulaa ammattimaisella johdolla lähtötasosta riippumatta. Pelkästään Oulu-opistossa harjoittelee 18 kuoroa ja lauluryhmää.

Juhlavuoden kuorokonserttien sarja nostaa esiin kuoroharrastuksen merkitystä ja kansalaisopistojen kuoro- ja musiikkiharrastajia sekä tarjoaa kuoroille uudenlaista esiintymiskokemusta. Konserttien tarkoituksena on vahvistaa kuorotoiminnan elinvoimaisuutta, houkutella uusia laulajia harrastuksen pariin sekä levittää tietoa harrastamisen positiivisista vaikutuksista ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin.

Kuorokonserttien sarjaa on ollut tukemassa Suomen Kulttuurirahaston Irja ja Toivo Hamusen nimikkorahasto

 

Lisätiedot:

suunnittelija Laura Ryymin, Kansalaisopistojen liitto
laura.ryymin[at]kansalaisopistojenliitto.fi / 044 761 0700
musiikinopettaja Olli Roman, Oulu-opisto
olli.roman[at]eduouka.fi / 040 555 0071
rehtori Outi Lohi, Oulu-opisto
outi.lohi[at]ouka.fi / 040 555 0064

Jakolinkki