Ajankohtaista

< Takaisin

Ronja Ryövärintyttären lisänäytökset Teatterikuopalla

Ronja Ryövärintytärtä esitetään vielä neljä kertaa Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas)

Lisänäytökset: la 28.9.2019 klo 16, su 29.9. klo 16, la 5.10. klo 16 ja su 6.10. klo 16.

Astrid Lindgrenin klassikkosatua esitetään vielä neljä kertaa Haukiputaan Teatterikuopalla, ensi-ilta oli maaliskuussa.  Näytelmän on ohjannut Jenni Mattila ja toteuttanut Oulu-opiston Teatteri Levoluutio. Näyttämön valtaavat hurjat ryövärit, kirkuvat syöjättäret sekä kummalliset kakkiaiset, maahiset ja männiäiset, joita elämännälkäisen Ronjan täytyy seikkaillessaan oppia varomaan.

Matiaksenlinnassa lauletaan ja juhlitaan suuria saaliita ja ryövärinelämän ihanuutta, kunnes salama halkaisee linnan kahtia ja muuttaa sen asukkaiden elämän lopullisesti. Ukkosen myötä linnanpuolikkaaseen muuttaakin vihollisjoukko, ryövärisakki, jota vastaan täytyy taistella. Ja niin Matiaksen ryövärit totisesti tekevätkin!  Mutta kukapa uskoisi, että vanha viha ja kauna voivat lopulta sammua ja että suuriin tekoihin voi yltää kaksi pientä ihmistä.

Ronjan ystävyys Birkiin ylittää linnoja erottavan kuilun, ja nuoret ravisuttavat tahdonvoimallaan koko Matiaksenmetsää. Uusi tuuli pakottaa ryövärikuninkaiden ja isien, Matiaksen ja Borkan, muuttamaan käsityksiään elämästä, ihmisestä, lapsista ja itsestä.

Ronja Ryövärintytär kertoo ennen kaikkea ystävyydestä, joka voittaa esteitä. Se on myös tarina nuoren kasvusta aikuiseksi, tarina ennakkoluulojen ja pelon voittamisesta. Ronjan roolissa on Heidi Outakoski, Birkkinä näyttelee Salla Vierelä ja Matiaksena Tero Pyykkönen. Kaiken kaikkiaan näyttämöllä nähdään lähes 30 laulavaa näyttelijää, tanssijoita ja orkesterin jäseniä.

Näytelmän on toteuttanut monitaiteellinen tekijäjoukko

Matiaksenlinnan maaginen maailma on syntynyt käyttämällä lavastuksessa digitaalisia menetelmiä. Videoprojisoinnit luovat hienon visuaalisen ilmeen, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta ovat vastanneet Jussi Ontero ja Mika Kainua. Näyttävää lavastusta linnanmuureineen ja tarpeistoa aseistuksesta lähtien ovat valmistaneet Oskari Pellinen ja Janne Holström.

Musiikin on säveltänyt, sovittanut ja harjoittanut Olli Roman ja musiikki on sovitettu 5-henkiselle orkesterille ja 11-henkiselle kuorolle. Kuoroa on valmentanut Romanin lisäksi Katariina Rautiainen. Sanoitukset ovat Astrid Lindgrenin ja Olli Romanin. Äänimaailman suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut mukana myös Oskari Pellinen ja Jenni Mattila.

Irene Räty on suunnitellut koreografian tanssijoille, jotka ovat Oulu-opiston aikuisia nykytanssin harrastajia. Vuosia tanssinut ryhmä pystyy heittäytymään rooliin kuin rooliin, syöjättäristä maahisiin ja hevosista nihteihin, sekä täydentämään rosvojoukkoa.

Pukusuunnittelussa puvustaja Tiina Huovisen keskeisenä inspiraation lähteenä on ollut pääosin kierrätysmateriaaleista valmistetut keskiajan vaatetus sekä tummanpuhuva ja vaaroja kuhiseva fantasiametsä sekä menninkäistyyliset vaatteet.

Esitys on suunnattu koko perheelle 6 vuodesta alkaen. Liput on 15/5 € ja niitä voi ostaa ennakkoon Oulu10 toimipaikoista. Lippuja saa myös ovelta Teatterikuopalta.

Valokuvat: Sanni Luttinen

Trailer

Kakkiaiset

 

Lisätietoja:

Jenni Mattila, ohjaaja, p. 040 7733 2633
Olli Roman, musiikin ohjaus, p. 040 555 0071
Irene Räty, koreografia, p. 040 555 0068

 

Jakolinkki