Ajankohtaista

< Takaisin

Teatterikuopan kevätkausi avautuu steel-kitaroinnilla. Tulossa vierailuesityksiä ja kaksi ensi-iltaa.

Teatterikuopan kevään ohjelmassa on hyvä kattaus vierailuesityksiä: Jemma-palkittua steelkitarointia rytmimusiikin hengessä, Topi Mikkolan juhlamonologi Rosa Liksomin tekstiin, JPP:n isoksi kasvaneiden pikkupelimannien konsertointia Konsta Jylhän hengessä ja jo perinteeksi muodostunut tanssin gaala.

Opiston omien ryhmien esityksissä kietoudutaan operetin monimutkaiseen ihmissuhdevyyhtiin ja nähdään esimerkki suomalaisesta sinnikkyydestä ja jääräpäisyydestä. Kevään päättää taidekoulun tanssijoiden ja teatterilaisten kirjo!

Southpaw Steel´n´Twang (SST) on kolmen pitkän linjan muusikon kitaristi Ville "Lefty" Leppäsen, rumpali Tero Mikkosen ja basisti JP Mönkkösen instrumentaalipainotteinen voimatrio, joka avaa Teatterikuopan kevään ensi lauantaina 17.1. klo 19. Vuonna 2013 Jemma-palkitun Leppäsen pedaali- ja lap steel -kitarat ovat yhtyeessä keskeisessä roolissa, strato- ja telecaster-kitarat tuovat oman lisänsä keitokseen. Muutama verevä vokaalitulkintakin on mieheltä luvassa. Tero Mikkonen ja JP Mönkkönen kutovat vastustamatonta groovea kitarasirkuksen väkeväksi alustaksi.

   Jemma-palkinnon lisäksi Leppänen nousi julkisuuteen myös siitä, että hän soittaa vuoden 2013 parhaalla kotimaisella blueslevyllä, Micke Björklöf & BluesStrip -yhtyeen After the Flood -levyllä ja on tehnyt siihen myös biisejä. Southpaw Steel'n'Twangin musiikillista linjaa on hankala luokitella; se on rytmimusiikin eri tyylilajeista kudottua maisemamaalausta: steel'n'twang whatever be the thang!! Konsertti järjestetään yhteistyössä Oulu-opiston ja  Kulttuuritalo Valve – alueelliset kulttuuripalvelujen kanssa. 

Ensimmäinen ensi-ilta on Oulu-opiston musiikkiteatterin harrastajien "Makkaraoperetti" lauantaina 24.1. klo 19.Vladimir ja Ljudmila Nedvizhain käsikirjoittama ja ohjaama tarina kertoo menestyvästä liikemiehestä, muutaman hotellin ja makkaratehtaan omistajasta, joka ei ole ollut aina sellainen motkottaja kuin nykyään eikä hänen ystävänsä, kuuluisa näyttelijä Euroopassa, ole aina ollut niin yksinäinen. Makkaratehtailijalla on takanaan kuohuva, operettivalssien säihkeinen elämä.

Miksi luoja olikaan luonut naiset? Kenen muun kanssa saattoikaan kuluttaa aikaansa varieteessa yhtä iloisesti: kauniita, pitkäjalkaisia tyttöjä, virtaavaa samppanjaa ja lämpimiä kesäöitä. Mutta miksi hän näytti niin surulliselta kävellessään iltaisin puistossa yksinään? Ja kenelle hän oli vuosikaudet lähettänyt kirjeitä, joihin ei koskaan saanut vastausta? Olikohan tähän syynä joku tietty nainen? Musikaalissa kuullaan tunnetuimpia operettisävelmiä mm Emmerih Kálmánilta, Franz Lehárilta ja Johann Straussilta. Muut näytökset ovat su 25.1. klo 16, la 31.2. klo 19 ja su 1.2. klo 16. 

Toinen ensi-ilta on helmikuun 28. päivänä Myllyteatterin "Jo vain, herra ministeri",joka on Markku Hyvösen tekstiin perustuva komedia Jaalanvaaran kylästä. Näytelmän ohjaa Hannu Päkkilä.

Muita vierailuesityksiä on Topi Mikkolan 65-vuotisjuhlamonologi Annikki Karniemestä "Lapin punaiset hanget" lauantaina 14.2.Monologi kuvaa kirjailijan viimeisen illan, jossa hän käy läpi vaiherikasta elämäänsä, josta ei draamaa ja dramatiikkaa puutu. Esitys juhlistaa samalla Topi Mikkolan 25 vuotta kestänytttä Rosa Liksomin kirjoittamien tekstien esittämistä suomalaisilla teatterilavoilla.

Oulun Musiikkijuhlat tuovat Teatterikuopalle JPP:n eri Järvelän pelimannit keskiviikkona 11.3. JPP on luonut oman aina yllättävän tyylinsä aitoon kaustislaiseen henkeen johon vaikuttu vahvasti viulisti-säveltävä Konsta Jylhän ilmiömäinen menestys.

Loppukeväällä nähdään lukuisten Oulu-opiston esittävän taiteen ryhmien esityksiä senioriteatterilta, seniorikuorolta, salsa- ja improryhmiltä. Taidekouluviikkoja vietetään peräti kolmen viikon ajan, jota ennen kuitenkin perinteeksi muodostunutta Kansainvälisen tanssin päivän gaalaa vietetään sunnuntaina 26.4.

Teatterikuopan esityksiin saa lippuja Oulu10 toimipaikoista ja ovella lipunmyynti alkaa tuntia ennen esityksiä.

Teatterikuoppa, Revontie 45 HAUKIPUDAS Ohjelma: http://www.teatterikuoppa.fi/ohjelma

Jakolinkki