Ajankohtaista

< Takaisin

To Make This Up - Pohjoismainen yhteistyöproduktio 2013 pysähtyy Teatterikuopalla Haukiputaalla

To Make This Up - Pohjoismainen yhteistyöproduktio 2013 pysähtyy Teatterikuopalla Haukiputaalla

Tiedote 24.10.2013

Ruotsalaisen koreografin Helena Franzénin teos To Make This Up on yhteispohjoismaisen Artic Dance Circle –hankkeen kolmas ja viimeinen yhteistuotanto.

Hankkeen osapuolet ovat Ruotsalainen Dans i Nord sekä Skellefteån kunta, Dansarena nord Norjasta ja JoJo – Oulun Tanssin Keskus sekä  Pyhäsalmen Tanssi ry Suomesta. Hankkeen tarkoituksena on ollut lisätä tanssitaiteilijoiden työmahdollisuuksia pohjoisilla alueilla sekä rikastuttaa Pohjois-Suomen, Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan esitystoimintaa tanssin alalla. Yhteistuotannot kiertävät ensi-iltansa jälkeen hankkeen toiminta-alueella. To Make This Up sai ensi-iltansa Piteåssa, Ruotsissa syyskuussa ja nähtiin OuDance-festivaalin ohjelmistossa Oulussa.

Yleisö ja kriitikot ovat ottaneet lämpimästi vastaan Helena Franzénin elämää sykkivän dueton. Antamalla yleisön ympäröidä lavan Franzén mahdollistaa yleisölle ainutlaatuisen ja läheisen kosketuksen tanssijoihin. He muodostavat tiiviin keskinäisen suhteen rajoitetussa tilassa liikkuen ja leikkien kehämäisesti. Koreografia pohjautuu Franzénin tunnusmerkilliseen tyyliin: yksityiskohtaiseen ja tarkkaan liikekieleen. Teoksessa tanssivat Daniela Bendini ja Liza Penkova.

"Tilaan tiivistynyt lataus ja tanssijoiden valtava intensiteetti tekevät esitysareenasta taikapiirin, johon katsoja imaistaan mukaan"

-                           Elena Penttilä, Kaleva 13.9.2013

Syksyn 2013 muut kiertue-esitykset ovat:

29.10. Kulturens Hus, Luleå, Sweden
1.11. Teatterikuoppa, Haukipudas, Finland
28.11. Nordanåteatern, Skellefteå, Sweden
30.11. Brønnøysund, Norway
2.12. Nordland Teater, Mo i Rana, Norway
4.12. Bodø kulturhus, Bodø, Norway

Helena Franzén on palkittu Ruotsalainen koreografi, jonka työssä näkyy äärimmäisen tarkka liikekieli ja liikkeiden hallinta. Myös To Make This Up –teos edustaa Franzénille leimallista runollista ja tarkkaa liikekieltä.

Teatterikuopan esitys on siis perjantaina 1.11. ja esitys alkaa klo 19. Liput ovat 10/5 € ja niitä saa ovelta ja Oulu10 toimipaikoista.

Kuva: Håkan Jelk.

Teatterikuoppa, Revontie 45 Haukipudas.

Jakolinkki