Ajankohtaista

< Takaisin

Väinön viimeiset näytökset

Cappas-teattern Väinö -näytelmän lauantain näytöksessä 30.9. klo 19 on tilaa. Suunnuntain näytös 1.10. on loppuunmyyty.

Teatterikuoppa (Revontie 45 Haukipudas)

Kiiminkiläiset Pentti Honkanen ja Maarit Kangasluoma ovat kirjoittaneet näytelmän Kiimingin kylien elämästä 1930 luvulta 1960 luvulle. Näytelmä on fiktiivinen tarina Kuivaksen Väinöstä eli Ponnon Väinöstä. Aikalaisten mukaan Väinö kulki talosta taloon, pukeutui ja käyttäytyi erikoisesti.   Aina ei voitu olla varmoja, onko Väinö viisas vai hullu. Pentti Honkanen muistaa hyvin aikakauden tapahtumat ja Väinö on jopa uskoutunut hänelle ja kertonut, miksi käyttäytyy niin kuin käyttäytyy.

Näytelmässä käsitellään kylähulluutta ja ympäristön ahdasmielistä suhtautumista erilaisuuteen. Tapahtumapaikkoina ovat seurat, tanssit, korttiringit, ompeluseurat ja hautajaiset. Vaikka kertomus perustuu tositapahtumiin ja kirjoittaja ne muistaa ja niin kuin hänelle on kerrottu - se on kuitenkin fiktiota. Ajan saatossa tarinat ja kertomukset ovat saaneet ajan patinoimaa sisältöä.

Näytelmä nostaa esille kysymyksiä katoavaisuudesta, mitä meistä jää jälkipolville; muistikuvia, valokuvia vai kirjeitä? Entä tulevaisuudessa? Mitä meistä jää jäljelle digitalisoituneessa maailmassa?

Väinön roolissa esiintyy Markus Sillanpää ja mukana on 20 muuta Oulu-opiston Cappas-teatterin laulavaa näyttelijää. Musiikista vastaa Olli Roman, puvustuksesta Tiina Huovinen ja ohjauksesta Raija Päkkilä.

Liput 18/15 €

Jakolinkki