Ohjelma

< Takaisin

Ronja Ryövärintytär

Aika: 16.3. - 7.4.2019
Paikka: Teatterikuoppa, Revontie 45 90830 Haukipudas

Levoluutio esittää: Ronja Ryövärintytär

la 16.3. klo 16 (ensi-ilta), su 17.3. klo 16
pe 22.3. klo 19, la 23.3. klo 16, su 24.3. klo 16
pe 5.4. klo 19, la 6.4. klo 16, su 7.4. klo 16

Maaliskuussa 2019 Teatterikuoppa muuttuu hurjaksi ryövärimetsäksi, kun ensi-iltansa saa Astrid Lindgrenin klassikkosatuun perustuva näytelmä, jonka on ohjannut Jenni Mattila ja toteuttanut Oulu-opiston Teatteri Levoluutio. Näyttämön valtaavat hurjat ryövärit, kirkuvat syöjättäret sekä kummalliset kakkiaiset, maahiset ja männiäiset, joita elämännälkäisen Ronjan täytyy seikkaillessaan oppia varomaan.

Matiaksenlinnassa lauletaan ja juhlitaan suuria saaliita ja ryövärinelämän ihanuutta, kunnes salama halkaisee linnan kahtia ja muuttaa sen asukkaiden elämän lopullisesti. Ukkosen myötä linnanpuolikkaaseen muuttaakin vihollisjoukko, ryövärisakki, jota vastaan täytyy taistella. Ja niin Matiaksen ryövärit totisesti tekevätkin!  Mutta kukapa uskoisi, että vanha viha ja kauna voivat lopulta sammua ja että suuriin tekoihin voi yltää kaksi pientä ihmistä.

Ronjan ystävyys Birkiin ylittää linnoja erottavan kuilun, ja nuoret ravisuttavat tahdonvoimallaan koko Matiaksenmetsää. Uusi tuuli pakottaa ryövärikuninkaiden ja isien, Matiaksen ja Borkan, muuttamaan käsityksiään elämästä, ihmisestä, lapsista ja itsestä.

Ronja Ryövärintytär kertoo ennen kaikkea ystävyydestä, joka voittaa esteitä. Se on myös tarina nuoren kasvusta aikuiseksi, tarina ennakkoluulojen ja pelon voittamisesta.

Palkittu Oulu-opiston teatteriryhmä Levoluuto, ohjaus Jenni Mattila, musiikki Olli Roman, koreografia Irene Räty, videoprojisointi Jussi Ontero.

Katso videot:

Ronja Ryövärintytär traileri

Ronja Ryövärintytär kakkiaiset

Ikäsuositus yli 6-vuotiaille. Kesto 2.5 tuntia, sisältää 20 min väliajan. Liput 12/6 € tuntia ennen ovelta. Ennakkoon p. 050-4104010 ja Oulu10 toimipaikat

Kopioi tapahtuman jakolinkki