In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Esittely:

Terva-Toppilan koulukirjaston lainausjärjestelmä on yhteensopiva Oulun kaupunginkirjaston järjestelmän kanssa, ja myös kirjaston säännöt ovat samanlaiset kuin kaupunginkirjastossa. Lainata voi helposti itse viivakoodinlukijaa käyttäen tai kirjastohenkilökunnan avulla. Oppilaiden tulee palauttaa kirjastosta lainaamansa aineisto ajoissa ja pitää lainatusta materiaalista hyvää huolta. Kadonnut tai tuhoutunut kirja on korvattava hankkimalla tilalle uusi samanlainen.

Koulukirjaston kirjat lainataan koululla säilytettävällä koulukirjastokortilla.

Kirjasto-opettaja työskentelee kirjastossa yhden tunnin Merituulessa ja kaksi tuntia Ankkurissa viikoittain. Muina aikoina kirjasto on käytettävissä kirjojen lainaamiseen, opiskeluun ja pienryhmätyöskentelyyn opettajan valvonnassa tai luvalla.

Kirjallisuusdiplomi 1.–9. luokille

Oppilaat voivat osoittaa harrastuneisuuttaan kirjallisuudessa suorittamalla Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomin. Diplomin suorittaminen on vapaaehtoista. Äidinkielen opettajat ja luokanopettajat esittelevät kirjallisuusdiplomin ja kertovat, miten sen voi suorittaa.

Oppilaat osoittavat lukemisensa ja teosten ymmärtämisen opettajalle erikseen sovittavalla tavalla. Diplomi on kaksivaiheinen: alaluokilla on omansa ja yläluokilla on omansa. Diplomi liitetään todistuksen liitteeksi 6. ja 9. luokan päättyessä.

Kirjallisuusdiplomin kirjalistat ym.

Syitä mustekala -tunnukseen

Koulukirjaston lainaussäännöt

Haku koulukirjastosta

Linkit - oppitunneille ja tiedonhakuihin löytyy vasemman laidasta...