In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Työelämään tutustuminen, TET Työelämään tutustuminen, TET

Koulun ja ympäröivän yhteiskunnan lähentämiseksi ja oppilaan uravalinnan helpottamiseksi koulun opetussuunnitelmaan kuuluu työelämään tutustuminen (TET). TET-jakson tavoitteena on antaa oppilaalle konkreettinen käsitys elinkeino-elämästä ja työmarkkinoista, sekä auttaa oppilasta käynnistämään oma koulutuksen ja ammattiuran valintaprosessi.

7. luokkien oppilaat aloittavat työelämään tutustumisen koulukeittiössä 2. jaksossa.

8. luokkien  oppilailla on kevätlukukaudella neljä päivää kestävä koulun ulkopuolella toteutettava TET-jakso 18.-21.04.2017. Tavoitteena on, että oppilaat hankkivat itse TET-paikkansa, tarvittaessa oppilaanohjaajan ja huoltajien avustamana. Tutustuminen toteutetaan vapaamuotoisena ilman työnantajan arviointeja.

9. luokkien oppilaiden viikon kestävä työelämään tutustumisjakso on 12. - 16.9.2016. Opetusvirasto pitää rekisteriä työpaikoista, joista 9. luokkalaiset valitsevat TET-paikat. Oppilaat pitävät tutustumisjaksolta päiväkirjaa ja saavat työnantajalta arvioinnin omasta toiminnastaan. Oppilaiden TET-raportteihin pyydetään myös vanhempien mielipiteitä toiminnan kehittämiseksi.