Ehkäisevän päihdetyön viikolla kokemuskirjasto ja huumeluento - Ajankohtaista - Terveyspalvelut - Terveyspalvelut - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Ehkäisevän päihdetyön viikolla kokemuskirjasto ja huumeluento

Oulussa vietetään ehkäisevän päihdetyön viikkoa ensi viikolla. Kuntalaisille järjestetään pääkirjastolla kaksi avointa tapahtumaa keskiviikkona 9.11. Päivällä pääkirjaston aulassa järjestetään kokemuskirjasto, jossa lainattavat kirjat ovat henkilöitä, joilla on kokemusta tai tietoa omasta tai läheisten päihteidenkäytöstä. Illalla Oululaisille vanhemmille järjestetään Nuoret ja huumeet -keskustelutilaisuus Pakkalan salissa. Tilaisuudessa kerrotaan huumeilmiöstä ja rohkaistaan lähipiirin aikuisia puhumaan huumeista nuorten kanssa. Ehkäisevän päihdetyön viikko järjestetään nyt 17. kertaa, ja molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

http://www.ept-verkosto.fi/ept-viikko

Tarkemmat tapahtumatiedot:

Kokemuskirjasto kaupunginkirjastolla

Pääkirjaston aulassa järjestetään keskiviikkona 9.11. kello 10-15 kokemuskirjasto. Lainattavat kirjat ovat henkilöitä, joilla on kokemuksia ja tietoa omasta tai läheisen päihteidenkäytöstä tai mielenterveyden häiriöistä. Osa kirjoista kohtaa työssään päihderiippuvaisia tai mielenterveyshäiriöistä kärsiviä. Kokemuskirjaston tavoitteena on murtaa ennakkoluuloja, joita näihin ihmisiin yleensä kohdistuu. Tapahtuma on maksuton ja kaikille asiasta kiinnostuneille avoin.

Kokemuskirjasto järjestetään nyt kuudetta kertaa.

Kokemuskirjaston väliajalla kello 12‒13 Tapio Björkman kertoo peliriippuvuudesta Pakkalan salissa.


Huumetietoutta vanhemmille -luento

Oululaisille vanhemmille järjestetään Nuoret ja huumeet -keskustelutilaisuus pääkirjaston Pakkalan salissa keskiviikkona 9.11. kello 18-20. Tilaisuudessa kerrotaan huumeilmiöstä ja rohkaistaan lähipiirin aikuisia puhumaan huumeista nuorten kanssa. Ehyt ry:n Research Insight Finland Oy:llä keväällä 2016 teettämän tutkimuksen mukaan nuoret keskustelisivat päihteistä mieluiten vanhempiensa tai lähipiirin aikuisten kanssa.  Huumeisiin liittyvät uudet ilmiöt ja nuorten asenteissa tapahtuneet muutokset haastavat myös vanhemmat ja siksi ajankohtaisen tiedon tarve korostuu.

Entinen päihteidenkäyttäjä ja käyttäjän isä kertovat tilaisuudessa elämästään ja selviytymisestään. Tilaisuus on maksuton.

 


Poikkeuksia aukioloajoissa Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.