Hiirosenkodin Aini-vauvasta tuli some-hitti - Ajankohtaista - Terveyspalvelut - Terveyspalvelut - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Hiirosenkodin Aini-vauvasta tuli some-hitti

Hiirosenkodissa fysioterapeutti Marjo Lukkarin kanssa vanhuksia ilahduttavasta 9-kuukauden ikäisestä Aini Kotakorvasta on tullut varsinainen hitti sosiaalisessa mediassa.

Torstaina 14. huhtikuuta Oulun kaupungin Facebook-sivuilla julkaistu kuva Aini-vauvasta iäkkään, laitoshoidossa olevan naisen sylissä on saanut tykkäyksiä tähän mennessä yli 4 300. Some-päivitys on tavoittanut yli 120 000 ihmistä ollen Oulun kaupungin Facebook-sivujen kaikkien aikojen näkyvin, tykätyin ja jaetuin päivitys.

Ainin hyväntekijätyö on saanut huomiota myös kaupungin Instagramissa ja Twitterissä.

"Aini on todella reipas vauva, eikä vierasta. Meillä tuli mieleen, että mitä jos kokeiltaisiin tätä," kertovat Marjo Lukkari ja Ainin äiti Heli Kummala.

Vastaanotto osastoilla on ollut mahtavaa.

Hauva- ja vauvaterapiaa

Fysioterapeutin mukaan Ainin ikäinen on juuri sopivan ikäinen tehtäväänsä, koska ei vielä liiku liikaa. "Lisääkin vauvoja saa tulla. Tulispa! Tervetuloa!"

Vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan ja käytetään paljon ikäihmisten yksiköissä Oulun kaupungissa. Parhaiten vapaaehtoistyöntekijäksi rekrytoiminen onnistuu ottamalla yhteyttä haluamansa yksikön esimieheen esimerkiksi sähköpostilla kertoen taustatiedot itsestään.

Hiirosenkodilla vanhukset saavat jo "hauva- ja vauvaterapiaa" sillä joka perjantai Marjo Lukkarin kanssa työskentelee Urho-suomenlapinkoira.

Seuraavaksi innovatiivinen fysioterapeutti katsoo jo kesää kohti ja suunnittelee ottavansa käyttöön parvekkeelle riippumaton – vanhusten iloksi ja hyödyksi.

Katso Oulun kaupungin Facebook-sivuilla julkaistu päivitys Aini-vauvasta. Tykkäykset ja kommentit näkyvät palveluun kirjautuneille.

Marjo Lukkari ja Aini-vauva

Fysioterapeutti Marjo Lukkarin sylissä 9-kuukautinen Aini Kotakorva.


Poikkeuksia aukioloajoissa Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.