Huumetietoutta vanhemmille pääkirjastossa 7.4. - Ajankohtaista - Terveyspalvelut - Terveyspalvelut - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Huumetietoutta vanhemmille pääkirjastossa 7.4.

Oululaisille vanhemmille järjestetään Nuoret ja huumeet -keskustelutilaisuus pääkirjaston Pakkalan salissa 7.4. klo 18–20. Tilaisuudessa kerrotaan Oulun huumetilanteesta ja annetaan vanhemmille neuvoja huumeista puhumiseen nuoren kanssa. Lisäksi puheenvuoron käyttää huumeidenkäyttäjän isä. Tilaisuudessa vanhemmilla on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa.

Vuonna 2015 toteutetun kouluterveyskyselyn mukaan Pohjois-Suomessa perus- ja toisen asteen oppilaista laittomia huumeita on ainakin kerran kokeillut noin joka kymmenes nuori. Koko maan tulokset osoittavat, että nuorten mielestä huumeiden hankkiminen on entistä helpompaa ja suhtautuminen kannabiksen käyttöön on muuttunut sallivammaksi.

Huumeet ilmiönä ovat muuttumassa ja siksi ajankohtaisen tiedon tarve lisääntyy.  Oulun poliisin nuorisorikosryhmän rikosylikonstaapeli Irmeli Korhosen mukaan huumeiden katukauppa on osittain siirtynyt nettiin, ja tilattavien muuntohuumeiden käyttöä esiintyy Oulun seudulla. Suurin osa oululaisista nuorista ei kuitenkaan koskaan kokeile minkäänlaisia huumeita.

Tilaisuuden järjestää yhteistyössä Ehkäisevä päihdetyö EHYT, Oulun kaupunki ja Poliisi.


Poikkeuksia aukioloajoissa Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.