Ajankohtaista

< Takaisin

Hyvinvointipalvelujen asiakastietojen tietoturvasta on huolehdittu

Oulun kaupungilla on käytössä reilut 200 tietojärjestelmää, joilla tuotetaan kaupungin palveluita kuntalaisille. Oulun tietoturvapäällikkö Kari Nykäsen mukaan Oulun kaupungin tietojärjestelmien tietoturvan hallinnan eteen on tehty paljon töitä.

Kaupungilla on kyberturvallisuusvalvomo, minkä avulla voidaan havaita ja reagoida tietoturvaan kohdentuviin uhkakuviin. Merkittävä osa tietojärjestelmistä on kaupungin konesalissa. Myös Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden asiakas- ja potilasrekistereiden tiedot ovat pääsääntöisesti Oulun kaupungin konesalissa.

Oulun kaupunki ostaa myös palveluja ulkoisilta palveluntuottajilta. Palveluita hankittaessa vaaditaan, että palveluntuottaja täyttää tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvät ehdottomat edellytykset. Palveluntuottajan tulee taata vaadittu tietoturvan taso, ja Oulun kaupunki valvoo sopimusten noudattamista.

Oulun kaupunki ei ole ostanut terapiapalveluita psykoterapiakeskus Vastaamolta.

Kuitenkin myös oululaisten potilastietoja on voinut joutua väärin käsiin Psykoterapiakeskus Vastaamoon tapahtuneen tietomurron yhteydessä, jos henkilö on käyttänyt Vastaamon psykoterapiapalveluita. Potilaat etsivät itse Kelan hyväksymän psykoterapeutin, jonka tekemän psykoterapian kustannuksia Kela tukee. Myös psykoteriapiakeskus Vastaamo on ollut Kelan hyväksymien palvelujen listalla.

Lisätietoa siitä, miten toimia ja mistä voit saada apua, jos tietojasi on vuodettu nettiin. 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.