Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun aikuislukiossa 12 karanteeniin – koronatilanne Oulussa 31.10.2020

Oulussa syyslomaviikolla 43 alkanut koronaepidemian kiihtyminen on jatkunut  kuluvalla viikolla. Tänään lauantaina on ilmennyt yksi uusi koulualtistuminen, Oulun aikuislukiossa. Altistumisen vuoksi on asetettu karanteeniin 12 henkilöä. 

Tartuntojen määrä

Tänään lauantaina 31.10.2020 Oulussa on iltapäivään klo 15 mennessä todettu 8 uutta koronavirustartuntaa. Viikolla 44 uusia tartuntoja on todettu Oulussa tähän mennessä siis yhteensä 68 tartuntaa. Oulun kaupungin ilmoittamat luvut eroavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) luvuista hieman sen vuoksi, että THL ilmoittaa edellisen vuorokauden tulokset, Oulu kyseisen päivän tulokset, jotka ovat tiedossa tiedotteen julkaisuun mennessä. 

Tartuntojen jäljittäminen

Tartunnan lähteet ovat Oulussa edelleen hyvin tiedossa. Tänään ilmoitetuista uusista tartunnoista 7 on ilmennyt karanteeniin jo aiemmin asetetuilla. Yksi uusista tartunnoista liittyy matkailuun. 

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa olevien määrä ei ole viimeisen vuorokauden aikana kasvanut. Sairaalassa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 8 henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita. 

Joukkoaltistukset ja testaaminen Oulussa 

Joukkoaltistuksia on Oulussa ja lähialuilla ollut kuluvalla viikolla yhdeksän. Altistuneita on asetettu karanteeniin yhteensä yli 300 kuluvan viikon aikana.  

Testaaminen 

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat koronavastaanotoilla ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä. Testausta laajennetaan tulevalla viikolla. Limingantulliin entisiin Halpahallin tiloihin avataan Oulun kaupungin uusin näytteenottopiste maanantaina 2.11.

Oululaisia kehotetaan noudattamaan suosituksia

Jotta koronatartuntojen kiihtyminen saadaan pysäytettyä Oulussa, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kehottaa oululaisia noudattamaan suosituksia, jotka on annettu 29.10.–12.11.2020 väliselle ajalle:

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Karanteeni

Tartuntatautilääkäri voi asettaa altistuneen henkilön karanteeniin. Altistuneeseen tai hänen huoltajaansa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Tartuntatautilääkärin asettama karanteeni kestää 10 päivää. Karanteenia tulee noudattaa, eikä silloin voi esimerkiksi käydä kaupassa tai tavata muita kuin omia perheenjäseniä.

Karanteenissa olevan oireettoman henkilön perheenjäsenet voivat elää normaalisti. Jos karanteenissa oleva henkilö saa koronaan viittaavia oireita, hänen tulee hakeutua näytteenottoon. Tällöin perheenjäsenten on hyvä jäädä kotiin odottamaan testituloksen valmistumista. 

Lue lisätietoa ja ohjeet näytteenottoon hakeutumisesta koronasivuiltamme Ouka.fi/korona.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.