Ajankohtaista

< Takaisin

Kerro kaikista oireistasi saapuessasi akuuttivastaanotolle

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut muistuttaa, että mahdollisista hengitystieinfektio-oireista tulee kertoa rehellisesti heti vastaanotolle saapuessa.

Jos sinulla ei ole hengitystieinfektio-oireita

Jos sinulla ei ole hengitystieinfektio-oireita, voit saapua ilman ajanvarausta Kaakkurin, Kiimingin, Oulunsalon ja Tuiran akuuttivastaanotoille. Hengitystieinfektiopotilaita ei hoideta näillä vastaanotoilla. Jos sinulla on kuitenkin lieviäkin hengitystieinfektio-oireita ja olet saapunut paikalle, niin muista kertoa oireistasi henkilökunnalle heti hyvinvointikeskuksen aulassa. Sinut ohjataan tällöin oikeaan paikkaan, etkä siten vaaranna muiden asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuutta.

Haukiputaan ja Kontinkankaan alueiden kiireellistä hoitoa tarvitsevat asiakkaat, joilla ei ole hengitystieinfektio-oireita, voivat hakeutua Kaakkurin, Kiimingin, Oulunsalon ja Tuiran akuuttivastaanotoille.

Jos sinulla on hengitystieinfektio-oireita

Jos sinulla on hengitystieinfektio-oireita ja tarvitset näihin oireisiin tai mihin tahansa muuhun vaivaan kiireellistä hoitoa, ota yhteyttä koronaneuvontaan: p. 08 558 41414 (ma–to 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655. Kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset asiakkaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista, ohjataan Kontinkankaan tai Haukiputaan koronavastaanotolle. Näille vastaanotoille ei tule saapua ilman soittoa koronaneuvontaan.

Hengitystieinfektion oireita ovat yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Koronaviruksen aiheuttamaa infektiota ei voi oireiden perusteella erottaa muista virusinfektiosta.

Asiointi koronavastaanotolla on turvallista

Asiointi koronavastaanotolla on turvallista. Hoitajat työskentelevät koronavastaanotolla aina asianmukaisissa suojavarusteissa ja asiakkaat odottavat omaa vuoroaan riittävän etäisyyden päässä muista asiakkaista.

Asiakkaalle annetaan suojamaski ja käsidesi koronavastaanoton ovella. Lisäksi jokaisen asiakkaan jälkeen huolehditaan tilojen, laitteiden ja tutkimusvälineiden asianmukaisesta puhdistuksesta.

lääkäri

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.