Ajankohtaista

< Takaisin

Korona­tilanne Oulussa 11.3.

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Epidemiatilanteeseen Oulussa vaikuttaa suuresti Oulun kaupunginsairaalan koronaryväs; muuten epidemiatilanne on vakaa.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut yksi uusi tartunta sairaalan työntekijällä sekä yksi tartunta jatkoketjuissa sairaalan ulkopuolella. Uusia tartuntaryppääseen liittyviä kuolemantapauksia ei ole tullut. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on nyt 37 ja työntekijöitä 41. Kuolemantapauksia on tähän mennessä yhteensä 13. Tiukat torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat OYS:n infektioiden torjuntayksikön kanssa. Epidemian keskuksena ollut saattohoidon osasto on tänään suljettu kokonaan, koronapositiiviset potilaat on siirretty sairaalan varsinaiselle koronaosastolle H1. Osasto on seuraavat päivät perusteellisen desinfioinnin ja siivouksen kohteena. Joukkotestauksia sekä potilailla että työntekijöillä toteutetaan useassa aallossa. Hiirosenkodin ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän kahdeksasta tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteitä ovat kaupunginsairaala, perhe, harrastus ja ulkomaan matkailu. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja ei tänään tullut ilmi.  

 

Altistumisvaroitukset

  • Pizzeria Da Mario 1.3. klo 16.30-18.00

  • Crossfit Routa, Alppila 4.3. klo 18.35-20.00

 

Koronarokotukset

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla, koska THL:n uuden ohjeen mukaan AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan antaa myös 70 vuotta täyttäneille. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. 

Oulu on saanut tällä viikolla (viikko 10):

  • Modernan rokote, viime viikon 540 annoksesta rokotetaan myös viikolla 10 (kotihoitoon)

  • Pfizerin ja Biontechin rokote, 1640 annosta

  • AstraZenecan rokote, 1600 annosta

Katso ajantasainen tieto koronarokotuksista www.ouka.fi/koronarokotukset.

Katso Oulun päiväkohtaiset luvut koronatilanteesta sekä tilannetta kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.