Ajankohtaista

< Takaisin

Korona­tilanne Oulussa 18.1.2021 – mahdollisia altistumisia anniskeluravintolassa, sairaalahoidossa olevien määrä noussut

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 18.1.2021 on Oulussa kello 16 mennessä todettu 9 uutta koronavirustartuntaa. Luku on korkeahko edelleen, huomioiden viikonlopun alhaisemman näytteenottomäärän. Tartunnoista suurin osa tuntemattomasta lähteestä, lisäksi on perheeseen ja työpaikkaan liittyviä tartuntoja.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 18.1. asetettu Oulussa 59 henkilöä. Uusia joukkoaltistumisia ei ole ilmennyt.

Mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua St Michael -anniskeluravintolassa Oulussa 12.1. kello 14–23 ja 13.1. kello 20.30–23 välisenä aikana. Tuolloin tiloissa asioineiden kannattaa seurata mahdollisten oireiden ilmaantumista ja mennä herkästi testeihin.

Epidemiatilanne

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, mutta tartuntojen kasvu näyttää tasaantuneen. Ilmaantuvuus on edelleen korkea. Oulussa 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 109,4, Pohjois-Pohjanmaalla 63,3

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa 11 koronapotilasta, määrä on noussut merkittävästi eilisestä, jolloin Oysissa oli hoidossa alle viisi koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa kuusi koronapotilasta.

Testaaminen

Testaaminen on jatkunut aiempien viikkojen tapaan rauhallisena. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Rokottaminen

Alkavalla viikolla jatketaan hoivakotien rokotuksia sekä aloitetaan rokotukset muissa ympärivuorokautista hoitoa ikäihmisille tarjoavissa laitoksissa sekä tehostetussa palveluasumisessa. Rokotemääristä ei ole täsmällistä tietoa helmikuun osalta. Tietoa siitä, milloin ikäryhmittäiset rokotukset pääsevät alkamaan ei ole. Alle 70-vuotiaille tarkoitettujen joukkorokotusten alkamisajankohta ei myöskään ole tiedossa. Joukkorokotusten suunnittelu on käynnissä. Oulun kaupunki noudattaa kansallista rokotejärjestystä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat 1.2.2021 asti ja löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu huomenna tiistaina 19.1. arvioimaan Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilannetta ja Oulun kaupungin johtoryhmä käsittelee asiaa keskiviikkona 20.1.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.