Ajankohtaista

< Takaisin

Korona­tilanne Oulussa 6.1.2021 – joukkoaltistumisia hoivakodeissa

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 6.1.2021 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä 24 uutta tartuntaa.

Tartuntalähteenä suurimassa osassa on tuttavat, illanviettoporukat ja tuntematon lähde.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 6.1.2021 Oulussa kello 14 mennessä 82 henkilöä.

Oulussa on todettu kolme uutta joukkoaltistumista: ODL:n Vesper-kodin 2. kerroksessa, Mehiläisen Villa Sulka -hoivakodissa ja Critaksen Kannelkodissa. Kaikissa yksiköissä on ryhdytty tartuntatautiviranomaisten ohjauksessa toimenpiteisiin mahdollisten tartuntojen varalta.

Tartuntojen määrä Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla keskiviikkona iltapäivään mennessä todettu 51 uutta tartuntaa.
Tämä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin edellisellä viikolla.

Karanteenit ja  joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 201 henkilöä. Tämä on myös lähes kaksi kertaa enemmän kuin edellisellä viikolla.

Tällä viikolla on ilmennyt viisi joukkoaltistumista, mikä on selvästi enemmän kuin viime viikolla.

Epidemiatilanne

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, ja tartuntojen ja altistumisten määrä on kasvussa.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 68,4 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 41,9. Molemmat ovat nousussa.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on seitsemän koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Oululaiset ovat käyneet alkuviikosta hieman enemmän testeissä kuin viime viikolla. Edelleen testejä on otettu noin kolmasosa vähemmän tavanomaisimmista määristä.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Suositukset

Lievissäkin oireissa tulee jäädä pois töistä, harrasteista, tapaamisista ja tulee hakeutua välittömästi testeihin.

Ravintolatartunnat ovat kasvaneet tällä viikolla erityisesti anniskeluravintoloissa, joten kannattaa harkita ravintolassa käyntiä sekä huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä erityisen hyvin ravintolakäyntien yhteydessä.

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa. Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka.

Suositusten jatkoa käsitellään alueellisessa koordinaatioryhmässä 7.1., Oulun kaupungin koronatilannekuvaryhmässä 7.1. ja kaupungin johtoryhmässä 8.1.

Rokottaminen                   

Oulun kaupunki on saanut tälle ja tulevalle viikolle vain muutamia satoja rokotteita, joilla rokotetaan ensin loppuun koronapotilaita vuodeosastolla hoitavat sekä aloitetaan koronavastaanottojen ja näytteenoton henkilöstön rokotukset. Rokotukset ympärivuorokautisessa hoidossa oleville ikäihmisille ja heidän henkilökunnalle voidaan aloittaa ensi viikosta (vko 2) alkaen. Tämän ryhmän rokotukset jatkuvat tammi- ja helmikuun aikana.

Muuta rokotusaikataulua ei ole voitu vielä varmistaa, koska varmuutta rokotteiden saatavuudesta, laadusta ja määristä ei ole.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.