Ajankohtaista

< Takaisin

Korona­tilanne Oulussa 7.1.2021 – altistumisia anniskeluravintoloissa

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 7.1.2021 oululaisilla on todettu tänään iltapäivään mennessä 16 uutta tartuntaa, mikä vastaa viikon päivien korkeahkoa tasoa.

Tartuntalähteenä suurimmassa osassa on anniskeluravintolat ja perheen sisäiset tartunnat. Tuntemattomien lähteiden osuus tartunnoista on noin 20 %.

Seuraavissa paikoissa asioineiden on syytä tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi koronatesteihin:

IHKU -ravintola 31.12.20 klo 19-23
Troijan Kebab 31.12.20 klo 19-23
Pub Kaarlenholvi 2.1.21 klo 19-23

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 7.1.2021 Oulussa iltapäivään mennessä 85 henkilöä.

Oulussa on todettu kolme uutta joukkoaltistumista, yksi näistä on Oulun kaupungin Savotta-aukion päiväkoti. Altistuneiden määrä ei ole vielä varmistunut.

Tartuntojen määrä Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla torstaina iltapäivään mennessä todettu 67 uutta tartuntaa.
Tämä on lähes kolme kertaa enemmän kuin edellisellä viikolla samaan aikaan.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 307 henkilöä. Tämä on lähes yhtä paljon kuin edellisellä viikolla yhteensä.

Tällä viikolla on ilmennyt kahdeksan joukkoaltistumista. Viime viikolla joukkoaltistumisia oli yksi.

Epidemiatilanne

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, minkä vahvisti myöskin tänään kokoontunut alueellinen koordinaatioryhmä. Tällä viikolla tapahtunut tartuntamäärien nousu voi olla seurausta lomakauden ja juhlapyhien kasvaneesta kontaktien määrästä. Tilannekuvan luotettavuutta heikentää edelleen alhaiset testimäärät.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 75,2 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 46,7. Molemmat ovat nousussa.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on seitsemän koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Oululaiset ovat käyneet alkuviikosta hieman enemmän testeissä kuin viime viikolla. Edelleen testejä on otettu noin puolet - kolmasosa vähemmän tavanomaisimmista määristä.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Suositukset

Lievissäkin oireissa tulee jäädä pois töistä, harrasteista, tapaamisista ja tulee hakeutua välittömästi testeihin.

Ravintolatartunnat ovat kasvaneet tällä viikolla erityisesti anniskeluravintoloissa, joten kannattaa harkita ravintolassa käyntiä sekä huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä erityisen hyvin ravintolakäyntien yhteydessä.

Kaupungin johtoryhmä kokoontuu pohtimaan suositusten ja rajoitusten kohtaloa huomenna perjantaina 8.1.2021.

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa. Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan nyt voimassa olevien rajoitusten kohtaloa tiistaina 12.1.21

Rokottaminen                   

Tänään on rokotettu yli 100 Oulun kaupungin koronavastaanottojen, näytteenoton ja koronataksin työntekijää. Nämä rokotukset jatkuvat vielä huomenna ja ensi viikolla käynnistyvät rokotusjärjestyksen mukaisesti ympärivuorokautisessa hoivassa olevien ikäihmisten sekä siellä työskentelevien rokotukset. Muiden väestöryhmien rokotusaikataulu riippuu rokotteiden saatavuudesta, josta ei ole enempää tietoa tällä hetkellä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Lisätietoja

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo p.  040 515 6131

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.