Ajankohtaista

< Takaisin

Korona­tilanne Oulussa 8.1.2021 – epidemiatilanne on edelleen leviämisvaiheessa

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 8.1.2021 oululaisilla on todettu klo 14 mennessä 24 uutta positiivista tartuntaa.

Tartuntalähteenä suurimmassa osassa on anniskeluravintolat, perheen sisäiset tartunnat ja muut lähteet. Jäljitys on vielä osittain kesken.

Mikäli olet juhlinut uuden vuoden vaihdetta ravintolassa Oulussa tai Levillä ja sinulla on lieviäkin koronaan viittaavia oireita, niin hakeudu välittömästi testiin. Samoin, mikäli olet juhlinut yksityistilaisuudessa.

Erityiseen tarkkaavaisuuteen kehoitetaan seuraavissa paikoissa asioineita:

 • Kauppuri 5 1.1.2021 klo 14-17 välillä asioineet
 • Winger baari 1.1.2021 klo 17-19 välillä asioineet

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 8.1.2021 Oulussa klo 14 mennessä 51 henkilöä.

Oulussa on todettu yksi uusi joukkoaltistus uudenvuoden yksityistiaisuudessa.

Tartuntojen määrä Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla perjantaina klo 14 mennessä todettu 91 uutta tartuntaa mikä on jo enemmän kuin viime viikolla yhteensä.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 385 altistunutta henkilöä. Tämä on nyt jo lähes kolmanneksen enemmän kuin viime viikolla yhteensä.

Tällä viikolla on ilmennyt yhdeksän joukkoaltistumista. Viime viikolla joukkoaltistumisia oli yksi.

Epidemiatilanne

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa. Tällä viikolla tapahtunut tartuntamäärien nousu voi olla seurausta lomakauden ja juhlapyhien kasvaneesta kontaktien määrästä. Tilannekuvan luotettavuutta heikentää edelleen alhaiset testimäärät.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 83,8 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 51,4. Molemmat ovat nousussa.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on seitsemän koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Tilanne on pysynyt maltillisena.

Testaaminen

Oululaiset ovat käyneet alkuviikosta hieman enemmän testeissä kuin viime viikolla. Edelleen testejä on otettu noin puolet - kolmasosa vähemmän tavanomaisimmista määristä.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Viikolla 2 Oulun kaupunki varautuu näytteenottoaktiivisuuden merkittävään kasvuun ottamalla mukaan yksityisten toimijoiden näytteenottokapasiteettia täydentämään kaupungin omaa näytteenottoa. Asiasta on julkaistu erillinen tiedote, jossa kerrotaan lisää.

Suositukset

Oulun kaupungin johtoryhmä käsitteli kokouksessaan tänään erityisesti lasten ja nuorten harrastamista koskevia suosituksia. Päätös oli, että 18.1.2021 saakka säädetyt suositukset ja rajoitukset pidetään ennallaan toistaiseksi. Tilannetta arvioidaan uudelleen ensi viikolla 13.1.2021

Oulun epidemiatilanteessa tärkeintä olisi

 • hakeutua epäröimättä testeihin lievissäkin infektio-oireissa. Sairastaminen ilman testausta väistämättä altistaa muita ihmisiä ja levittää tautia edelleen. Koko epidemian hallinta perustuu Suomessa matalalla kynnyksellä tapahtuvaan testaukseen kaikkien tautitapausten löytämiseksi. Vain siten saadaan tartunnat kiinni, ja altistuneet karanteeniin, mikä lopulta tukahduttaa tartuntaketjun.
 • välttää kaikkia oman ruokakunnan ulkopuolisia lähikontakteja, mukaan lukien erityisesti ystäväporukoiden tapaamiset ja illanvietot yksityisissä tiloissa tai anniskeluravintoloissa.
 • huolellinen käsihygienia ja suu-nenämaskin tai visiirin käyttö kodin ulkopuolella sisätiloissa liikuttaessa.
 • mahdollisuuksien mukaan etätyö ja läsnätyössä maskien käyttö ja hyvä käsihygienia

 

Rokottaminen                   

 • THL:n suositus vapauttaa tehosterokotuksiin varatut rokoteannokset antavat ensi viikolla suuremman määrän rokotteita kuntien käyttöön Pohjois-Pohjanmaalla.
 • Koronavastaanottojen ja koronanäytteenottojen rokotukset on tällä viikolla saatu Oulussa tehtyä. Muita terveydenhuollon työntekijöitä ei pääsääntöisesti Oulussa enää rokoteta ennen joukkorokotusten alkamista.
 • Ensi viikolla rokotukset kohdentuvat Oulun hoivayksiköiden asukkaisiin ja työntekijöihin kansallisen rokotejärjestyksen mukaisesti. Rokotteen tulee samaan ensi viikolla yli 600 henkilöä. Kaikki saadut rokoteannokset kyetään rokottamaan.
 • Hoivien jälkeen rokotukset tulevat kohdistumaan muihin ympärivuorokautisessa hoidossa oleviin ikäihmisiin ja heitä hoitaviin työntekijöihin (mm. tehostetun palveluasumisen yksiköihin).
 • Tietoa siitä, milloin kotona asuviin ikäihmisiin ja heidän omaishoitajiinsa kohdistuvat rokotukset pääsevät alkamaan ei vielä ole. Paljon riippuu rokotteiden saatavuudesta tammikuun jälkeen.
 • Tietoa laajasti väestölle tarjottavien joukkorokotusten ajankohdasta ei ole.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Lisätietoja

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo p.  040 515 6131

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.