Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatartuntojen määrä väheni loppuviikosta – Koronatilanne Oulussa 2.11.2020

Oulun syyslomaviikolla 43 alkanut koronaepidemian kiihtyminen jatkui myös viikon 44 aikana. Loppuviikon aikana uusien tartuntojen määrä kuitenkin väheni ja maanantai-iltapäivään mennessä ei uusia tartuntoja raportoitu ollenkaan. On ennenaikaista arvioida, merkitseekö tämä epidemian laantumista. Esimerkiksi viikonlopun pienemmät näytteenottomäärät voivat vaikuttaa pienempiin lukuihin.

Tartuntojen määrä

Tänään maanantaina 2.11. Oulussa ei ole iltapäivään mennessä todettu yhtään uutta koronavirustartuntaa. Viikolla 44 uusia tartuntoja todettiin yhteensä 78, mikä on lähes saman verran kuin edellisellä viikolla 43.

Oulun kaupungin ilmoittamat luvut eroavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) luvuista hieman sen vuoksi, että THL ilmoittaa edellisen vuorokauden tulokset, Oulu kyseisen päivän tulokset, jotka ovat tiedotteen julkaisuun mennessä tiedossa.

Ilmaantuvuus

Oulussa 2.11. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus oli 70,9 sataatuhatta asukasta kohti. 

Tartuntojen jäljittäminen

Tartunnan lähteet ovat Oulussa edelleen hyvin tiedossa. Viikolla 44 ilmenneet tartunnat ja altistuneet on tavoitettu ja jäljitetty. Vain yksittäisissä tartunnoissa tartunnan lähde jäi epäselväksi.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 8 henkilöä, määrä on viime päivät pysynyt samana. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita.

Joukkoaltistukset ja testaaminen Oulussa

Joukkoaltistuksia oli Oulussa ja lähialueilla viikolla 44 yhteensä 10 kappaletta.

Altistuneita on asetettu karanteeniin yhteensä yli 350 kuluvan viikon aikana, mikä on enemmän kuin edellisellä viikolla 43.  

Positiivisten näytteiden osuus ja testaaminen

Viikolla 44 positiivisten näytteiden osuus oli 1,3%, mikä on jonkin verran vähemmän kuin viikolla 43. Testimäärä nousi yli 3000:n, mikä on selvästi enemmän kuin viikolla 43. Testauskapasiteetti on hyvä.

Limingantulliin entisiin Halpahallin tiloihin avattiin Oulun kaupungin uusin näytteenottopiste maanantaina 2.11. Sinne keskitetään ajanvarauksella toiminutta näytteenottoa. Lisäksi näytteitä otetaan Oritkarin drive-in-pisteessä (vain ajanvarauksella) sekä Kontinkankaan, Tuiran, Haukiputaan ja Oulunsalon akuuttivastaanotoilla.

Oululaisia kehotetaan noudattamaan suosituksia

Jotta koronatartuntojen kiihtyminen saadaan pysäytettyä Oulussa, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kehottaa oululaisia noudattamaan suosituksia, jotka on annettu 29.10.–12.11.2020 väliselle ajalle:

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Lue lisätietoa ja ohjeet näytteenottoon hakeutumisesta koronasivuiltamme Ouka.fi/korona.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.