Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 1.1.2021 – tartunnat voimakkaassa kasvussa

 

Tartuntojen määrä jatkaa kasvuaan Oulussa. Viime viikolla Oulu oli jo siirtymässä pois epidemian vakavimmasta vaiheesta eli leviämisvaiheesta. Kuluvalla viikolla tilanne on kuitenkin huonontunut nopeasti.

Oulun kaupungin terveysjohtajan Jorma Mäkitalon mukaan erityisen huolestuttavaa on se, että tämä tapahtuu voimakkaiden rajoitusten ja suositusten voimassaollessa.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään uudenvuodenpäivänä 1.1.2021 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä 24 uutta tartuntaa. Tämä on eniten mitä tällä viikolla on todettu. Tartuntalähteinä ovat olleet perheen sisäisen tartunnat, selvittämättömät sekä muut tunnetut lähteet.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 1.1.2021 Oulussa kello 14 mennessä 74 henkilöä.

Tiedossa on kaksi korona-altistumista kaupunginsairaalassa osastolla G3 ja H3, joista jälkimmäisessä on kyseessä joukkoaltistuminen. Potilaita ja työntekijöitä on asetettu karanteeniin. Joukkotestaukset ja muut toimenpiteet, joilla varmistetaan, että tartunnat eivät lähde leviämään, on aloitettu.

Tartuntojen määrä Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä todettu 72 tartuntaa, mikä on kolme kertaa enemmän kuin viime viikolla.

Karanteenit ja  joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 228 henkilöä. Tämä on kolminkertainen määrä edelliseen viikkoon verrattuna. Joukkoaltistumisia on ollut yksi.

Rokottaminen

Rokotukset jatkuvat ensi viikolla terveydenhuoltohenkilöstön sekä hoivakotien asukkaiden ja henkilöstön rokotuksilla. Laajamittaisten joukkorokotusten aloitusajankohtaa Oulussa ei tiedetä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Epidemiatilanne

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 48,7 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 30,9. Molemmat ilmaantuvuusluvut ovat nousussa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi koronapotilasta. Myös Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Koronavastaanotot ovat vuodenvaihteen ja loppiaisen aikaan avoinna arkisin normaalisti, arkipyhinä ne ovat suljettu. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo toivoo, että hengitystieoireiden ilmaantuessa hakeudutaan koronatestiin matalalla kynnyksellä. Erityisesti lomilta palaavien matkailijoiden tulisi mennä testiin herkästi.

–Esimerkiksi pohjoisen hiihtokeskuksista tulevien kannattaa tarkkailla oireitaan ja hakeutua lievissäkin oireissa välittömästi testiin ennen kuin lähtee töihin, kouluun tai harrastuksiin, kehottaa Mäkitalo.

-Tänäänkin on ilmennyt tilanteita, joissa oireista huolimatta on menty töihin ja sosiaalisiin tilanteisiin. Kaikkia voimassa olevia suosituksia on syytä noudattaa. Suojautuminen ja täydellinen sosiaalinen eristäytyminen on tarpeen lievienkin oireiden ilmaantuessa.  Oireettomia tartuntoja ilmenee nyt erittäin vähän, joten lievissäkin oireissa on tärkeää lähteä testeihin Mäkitalo korostaa.

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.  Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka. Rajoitusten voimassaoloa arvioidaan seuraavan kerran 7.1.2021 kokoontuvassa alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä.

Lisätietoja

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo p.  040 515 6131

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.