Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 1.12.2020

Stora Enson tartuntaryväs vaikuttaa edelleen merkittävästi Oulun tartuntatilanteeseen. Stora Enson tilannetta käsiteltiin maanantaina 30.11. ja todettiin, että toimet tartuntaryväksen tukahduttamiseksi ovat kunnossa. 

”Arviomme on, että oululaisten myös Stora Ensosta riippumattomien tartuntojen määrä jatkuu aiempia viikkoja korkeammalla tasolla. Oulussa on vahva tarve saada epidemia hallintaan kontakteja vähentämällä”, sanoo Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään tiistaina 1.12.2020 oululaisilla on todettu kello 17 mennessä yhteensä 19 uutta koronatartuntaa. Lisäksi Stora Enson tartuntaryppääseen liittyen ulkomaalaisilla työntekijöillä on todettu kaksi tartuntaa.  Suuri määrä Stora Enson näytteitä on odottamassa analysointia.

Tartuntalähteistä yleisin on perheen sisäiset tartunnat, lisäksi on yksittäisiä tartuntoja työstä, matkailusta ja koulusta. Tartunnat ovat olleet hyvin jäljitettävissä.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 39 tartuntaa oululaisilla ja lisäksi 15 Stora Enson työmaahan liittyvien ulkomaalaisten työntekijöiden tartuntaa. 

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään tiistaina 1.12.2020 karanteeniin on asetettu noin 100 henkilöä. Uusia joukkoaltistustapauksia ei ole tullut ilmi.

Joukkoaltistumiset tällä viikolla viikolla

Tällä viikolla karanteeniin asetettu yli 230 henkilöä Oulussa. Joukkoaltistumisia on ollut kaksi. 

Lisäksi viime viikolla sunnuntaina 29.11.2020 on ollut joukkoaltistuminen Kastellin monitoimitalon päiväkodissa. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. 

Sairaalahoidossa olevat

Korkea tartuntojen määrä ei näy vielä sairaalahoitoon joutuneiden määrässä. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa. 

Testaaminen

Eilen maanantaina 30.11.2020 otettiin ennätysmäärä näytteitä Oulun kaupungin näytteenottopisteissä: 1120 näytettä.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät tiedot kaupungin johtoryhmän päätöksistä koronavirusepidemian leviämisvaiheen toimenpiteistä Oulussa sekä aikaisemmista suosituksista.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.