Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 10.11.2020 – Oulun alueen suosituksia jatketaan 3.12. saakka

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ja Oulun kaupungin tilannekuvaryhmä ovat jälleen arvioineet koronatilannetta tiistaina 10.11. Koronatartuntojen määrät alueella ovat säilyneet syyslomaviikon ja sitä seuranneen viikon tartuntapiikin jälkeen maltillisina, ja epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen perustasolla. Myös Oulun osalta tilanne on palaamassa kiihtymisvaiheen kynnykseltä perustasolle. Tartuntojen määrä on edelleen kuitenkin korkeammalla tasolla kuin ennen syyslomaviikkoa vallinnutta tilannetta. Tämän vuoksi 29.10. Oulun alueelle annettujen suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 3.12.2020 saakka:

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Oulun kaupunki jatkaa myös omalta osaltaan käytäntöä Oulun kaupungin järjestämiin tilaisuuksiin ja kokouksiin liittyen: kaupunki käyttää etäyhteyksiä niin, että 20 hengen henkilömäärä ei ylity. Suositus yksityistilaisuuksista ei koske yleisötilaisuuksia, kuten urheilu- ja kulttuuritapahtumia, kun tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Myös etätyösuositus jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulun kaupungissa.

Tartuntojen määrä

Tänään tiistaina 10.11.2020 Oulussa on klo 13 mennessä todettu kolme uutta tartuntaa.

Joukkoaltistumiset Oulussa

Oulussa ei ole todettu tiistaina uusia joukkoaltistumisia.

Aiemmin uutisoitu joukkoaltistuminen tehostetun palveluasumisen yksikössä Jaarankartanossa on johtanut alle viiden asukkaan tartuntaan. Joukkoaltistumisen syynä oli työntekijän oireeton tartunta. Kaikki asukkaat ja työntekijät on testattu, eikä tällä erää ole uusia tartuntoja löydetty. Tilannetta seurataan tiiviisti, ja käytössä on turvatoimet tartuntojen leviämisen estämiseksi. Omaisille on tiedotettu tilanteesta.

Karanteeniin on tänään Oulussa asetettu vain yksittäisiä henkilöitä.

Testaaminen Oulussa

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat arkisin koronavastaanotoilla, Limingantullin näytteenottopisteellä ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä.

Katso ohjeet sivulta: www.ouka.fi/korona.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.