Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 10.12.2020 – tilanteen arviointia vaikeuttaa nyt voimakas päivittäinen vaihtelu

Oulu on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Tilanteen arviointia vaikeuttaa nyt voimakas päivittäinen vaihtelu. ”Arvion mukaan tämän viikon tartuntojen määrä tullee jäämään alle viime viikon määrän mikä voisi tarkoittaa koronatilanteen vähittäistä rauhoittumista Oulussa. Virusta on kuitenkin Oulussa liikkeellä paljon ja tartuntavaara on edelleen kaikissa suojaamattomissa lähikontakteissa”, sanoo terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään torstaina 10.12.2020 Oulussa on kello 16 mennessä uusia tartuntoja 20 kpl, eli enemmän kuin eilen. Tartuntojen määrä on korkealla tasolla. Koronatartuntojen määrässä on nyt voimakasta vaihtelua päivittäin. Tartunnan lähteinä korostuu perheen sisäiset jatkotartunnat. Selvittämättömien tartuntojen osuus on vähän nousussa.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään 10.12.2020 ei Oulussa ole ilmennyt yhtään joukkoaltistumista. Karanteeniin on tänään asetettu lähes 50 henkilöä.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Uusia tartuntoja on tällä viikolla torstai-iltapäivään mennessä todettu 57 kappaletta, mikä on noin kolmanneksen vähemmän kuin viime viikolla tähän aikaan. Karanteeniin on asetettu noin 170 henkilöä, mikä on vain noin viidennes siitä mitä viime viikolla tähän aikaan. Tämän viikon aikana ei ole todettu uusia joukkoaltistuksia.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 13 henkilöä. Oysissa sairaalahoidossa olevien määrä on noussut selvästi. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa.

Testaaminen 

Testaamistahti vaikuttaa Oulussa nyt hieman laskevan ja testattuja henkilöitä on noin kolmannes vähemmän kuin viime viikolla. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan ja ne ovat edelleen ajankohtaisia ja tärkeitä. Virusta on Oulussa liikkeellä paljon ja tartuntavaara on edelleen kaikissa suojaamattomissa lähikontakteissa.

 

Oulun kaupungin koronasivut 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.