Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 10.3. – Oulu on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa

Oulun kaupungin tänään kokoontunut johtoryhmä päätti pitää 22.3. saakka voimassa olevat rajoitukset ennallaan. Tilannetta arvioidaan seuraavan kerran 16.3. pidettävässä tilannekuvatyöryhmässä ja 17.3. pidettävässä kaupungin johtoryhmässä.

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Epidemiatilanteeseen Oulussa vaikuttaa suuresti Oulun kaupunginsairaalan koronaryväs; muuten epidemiatilanne on vakaa.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut yksi uusi tartunta sairaalan työntekijällä sekä kolme tartuntaa jatkoketjuissa sairaalan ulkopuolella. Uusia tartuntaryppääseen liittyviä kuolemantapauksia on tullut ilmi kolme. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on nyt 37 ja työntekijöitä 40. Kuolemantapauksia on nyt yhteensä 13. Tiukat torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat OYS:n infektioiden torjuntayksikön kanssa. Joukkotestauksia sekä potilailla että työntekijöillä toteutetaan useassa aallossa. Hiirosen kodin ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän 9:sta tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteinä ovat kaupunginsairaala, perhe, koulutuspaikka ja kotimaan matkailu. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja ei tänään tullut ilmi.  

Katso Oulun päiväkohtaiset luvut koronatilanteesta.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.